Sport

Banner300


Nova Nikeova revolucionarna nogometna lopta bi mogla zvijezdama pokvariti igru

Piše , Objavljeno

Osam godina istraživanja kako bi se došlo do bolje nogometne lopte. Toliko je Nike potrošio i uložio kako bi poboljšao nogometnu loptu, a samim tim i nogometnu igru. Stigla je lopta nazvana Nike Flight.

Izgleda nevjerojatno sa svim tim brazdama. Kažu “revolucija aerodinamike”.

nike lopta

Nova tehnologija se zove AerowSculpt, a rezultati su fantastični. Kažu da je putanja lopte 30 posto “bolja” jer materijali i oblici potiču protok zraka oko lopte umjesto da se “zrak lijepi” za površinu loptu i uzrokuje nepredvidljive promjene u putanji tijekom leta. Nismo neki fizičari, otpril’ke kužimo koncept i žao nam je ako smo masakrirali ovu izjavu za javnost.

Lopta se sastoji od svega 4 panela, umjesto dosadašnjih 12. To znači i manje šavova.

nike lopta 3

Ono što nas brine je – hoće li ova lopta utjecati na igru nogometaša? 30 posto promjene u bilo čemu je velika promjena! Hoće li im vještine opasti zbog drukčije nogometne lopte koja se drukčije ponaša na terenu od onog na što su navikli? Kad jednom navikneš biti u teškoj vezi (pitaj navijače Arsenala), bude li ti čudno kad je odjednom sve lagano i “kako treba biti”?

Sigurni smo da će se nogometaši naviknuti kad tad.

Lopta je dostupna u prodaji na Nikeovoj stranici, ako ju želiš testirati prije Ronalda ili Mbappea. Cijena – samo tisuću kuna. Ima izgledom slična za dvjestotinjak kuna, ali to je tradicionalna lopta s uobičajenim panelima za “po betonu” i “u ruže”.