Sport

pare pare parice

Banner300


Ovo su najplaćenije sportske zvijezde svijeta u 2017.

Piše , Objavljeno

Dallas Cowboysi su još uvijek najvrjednija profesionalna sportska ekipa vrijedna 4.2 milijarde dolara i 700 milijuna dolara prihoda prošle sezone.Nike je najvrjedniji sportski brand, a najskuplji sportaš? Otkad Tiger Woodsa uhićuju zbog vožnje pod utjecajem to je netko drugi. To je osoba znana kao Cristiano Ronaldo i zaradio je oko 93 milijuna dolara, barem tako tvrdi Forbes.

Zašto je upravo on na vrhu? Ima ogroman ugovor s Real Madridom od kojeg je zaradio 56 milijuna dolara prošle godine, ali to nije sve… U pitanju je još velik broj korporacija koje žele biti povezane s portugalskom superzvijezdom i za to su spremni izdvojiti više od 30 milijuna dolara godišnje. Korporacije su očigledno u pravu jer je Kiki imao nevjerojatnu sezonu iza sebe. Osvojio je Ligu prvaka, španjolsku Primeru, ali i Euro prošlo ljeto sa svojim Portugalom. A samo usput rečeno – osvojio je i Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša galaksije.

Na drugom mjestu se nalazi LeBron James s 86.2 milijuna dolara u banci (a možda je i nešto na off-shore računima, nećemo znati) koji je odradio odličnu sezonu, ali se najvjerojatnije neće okruniti naslovom NBA prvaka jer Golden State vodi 3-0 u finalu. Golden Stateovi igrači su na petom (Kevin Durant) i sedmom mjestu (Steph Curry – koji bi bio i više na listi kada bi bio pohlepan i tražio veći ugovor s Golden Stateom jer sad igra za NBA sitniš od 12 milijuna dolara godišnje).

Na trećem mjestu se nalazi Leo Messi s 80 milijuna dolara. Sasvim pristojno. Nadamo se da je počeo plaćati porez. Ako se slučajno dogodi kakav ludi transfer (kakav se najavljuje svako ljeto), iduće sezone bi Messi mogao zarađivati puno više.

Pogledajte top listu 10 najplaćenijih sportaša… Oni za koje niste čuli nikad se vjerojatno bave golfom.

1. Cristiano Ronaldo – 93 milijuna dolara
2. LeBorn James – 86.2 milijuna
3. Lionel Messi – 80 milijuna
4. Roger Federer – 64 milijuna
5. Kevin Durant – 60.6 milijuna
6. Rory McIlroy – 50 milijuna
6. Andrew Luck – 50 milijuna
7. Stephen Curry – 47.3 milijuna
8. James Harden – 46.6 milijuna
9. Lewis Hamilton – 46 milijuna
10. Drew Brees– 45.3 milijuna

TAGOVIcristiano ronaldo lebron james nogomet novac sport

Komentiraj