Sport

e sinko, sinko

Banner300


Premierligaška zvijezda je u domovini veća od Ronalda, a superfanovi ga prate po cijelom svijetu

Piše , Objavljeno

Bleacher Report nam uvijek osigurava kvalitetan sadržaj, a sada smo zahvaljujući njima napokon osvijestili i priču o slavi Son Heung-mina u vlastitoj domovini – Južnoj Koreji.

Vrhunski nogometaš je zaludio naciju, fanovi iz Koreje lete u London kako bi gledali utakmice, a on je prizeman i vječito nasmijan.

Pogledajte BR-ov prilog.

.

Zanimljivo je napomenuti kako u Južnoj Koreji vlada zakon kako svaki zdrav muškarac između 18 i 35 godina mora odraditi barem 21 mjesec vojnog roka, a taj zakon uvelike uništava brojne karijere. Jedina iznimka je osvajanje olimpijske medalje ili zlatne medalje na Azijskim igrama – što je Son i pomogao ostvariti osvajanjem Azijskih igara prošle godine u finalu protiv Japana gdje je zabilježio dvije asistencije.

Kao tinejdžer je igrao za Hamburg, a već dugo znamo za njegov talent i potencijal zahvaljujući, naravno, igri Football Manager.

Nakon bljeskova u Hamburgu je prešao u Leverkusen gdje je igrama zaradio transfer u Tottenham koji se odvojio od 28 milijuna dolara – a svatko tko pozna Tottenham godinama, zna koliko su nekad škrti na otvaranju novčanika.

Ali kad ga vidiš na terenu, znaš da se isplatilo.

Ovo što je napravio bivšem vrataru Tottenhama Heurelhu Gomesu je za zatvor. Ili krunu.

A osvojio nas je i u videu u kojem je Son drag prema klincima svojih suigrača.

Moraš voljet ovog lika.

TAGOVInogomet nogometaši nogometni son heung min tottenham