Sport

Banner300


Barcelona kao da je zaboravila što joj je Rakitić sve dao, on se vraća u Sevillu dokazati im da su u krivu

Piše , Objavljeno

Ivan Rakitić je pristao na nevjerojatno smanjenje plaće kako bi otišao iz Barcelone u “svoju” Sevillu. Iz Seville se kao kapetan i otisnuo u katalonsku prijestolnicu gdje je pokazao svijetu da je jedan od najboljih svjetskih veznjaka. Barcelona posljednju sezonu smatra propalom, sumrakom jedne veličanstvene generacije. Je li slučajnost da je takva sezona rezultat toga što je Rakitić ove sezone igrao znatno manju ulogu i što je dobio puno manje prilika nego ranije?

Raketa je bio jedan od najvažnijih igrača Barcelone (najvažniji znamo tko je), veznjak koji je spajao dvije polovice terena, a posljednjih nekoliko prijelaznih rokova su plemenitog veznjaka nudili na sva zvona kao da se radi o nekom bezveznjaku.

Spominjalo ga se ranijih prijelaznih rokova u kontekstu Juventusa, PSG-a i ostalih velikih klubova, ali se ništa od toga nije ostvarilo. Čak je nekoliko puta i javno reagirao jer više nije mogao glumiti da ga ne dira javno trgovanje njegovim imenom. Nakon svega što je dao u crveno-plavom dresu.

Nije ni čudo što je pristao na smanjenje plaće samo da opet zaigra lepršavi nogomet – a to će dobiti u Sevilli. 2014. godine je Sevilla s njim na čelu osvojila Kup Uefa, a ove godine je osvojila Europa ligu, radi se o klubu koji igra atraktivan nogomet i koji će udahnuti novi život u Ivanovu karijeru, a sigurni smo da će i Rakitić uzvratiti s vrhunskim predstavama. Fizički nije na razini na kojoj je nekoć bio, ali tehnički će biti nedostižan za većinu igrača u La Ligi. Brza dodavanja, otvaranja u napadu, šut iz daljine… Rakitić ima nevjerojatne kvalitete, a možda sad dobije krila kada ne bude morao podređivati igru zvijezdama Barcelone. Sada je u momčadi u kojoj je stvorio ime, momčadi koja ga voli, cijeni i sretna je što ga je dobila nazad. Veselimo se nastavku ove romanse i želimo mu svako dobro.

Barcelona se oprostila od njega lijepim videom na društvenim mrežama i njegovo ime bi trebalo ostati zapisano zlatnim slovima u knjigama katalonskog kluba, usprkos zadnjem poglavlju koje je bilo bolno za sve.