Sport

kad malo razmisliš...

Banner300


Redatelj “Slagalice strave” reagira na teoriju da je Kevin iz “Sam u kući” Jigsaw

Piše , Objavljeno

Lude teorije su internetsko zlato i čini se da se i redatelj “Slagalice strave”, James Wan,  slaže. Wan je trenutno na vrhu svijeta s Aquamanom, ali njegov redateljski debi bio je mega popularni horor  zbog čega je zanimljivo čuti njegovo mišljenje o ovoj temi. Pitaš se kakve veze imaju Sam u kući i Slagalica strave? Čitaj dalje…

Teorija je luda. Ali kao i s većinom teorija, ako se objasni dovoljno dobro … možeš u nju povjerovati. Ukratko, teorija pretpostavlja da je mali Kevin iz “Sam u kući” izrastao u Johna Kramera iliti Jigsaw.

Teoriju je prvi put objavio Jason Concepcion iz Grantlanda, koji se potrudio dokazati svoju hipotezu temeljitije nego prosječni student svoj diplomski rad. Jason je otkrio Kevinove i Johnove sličnosti- zajednički interes za podrume, korištenje zamki, plava kosa / plave oči i slična struktura lica.

Screenshot_1

U tekstu Jason navodi podugački niz dokaza, a ovo su samo neki od njih.

    • Kroz čitav film Sam u kući i Sam u kući 2, Kevin pokazuje problem s gnjevom i sklonost nasilnim fantazijama te lagani vojarizam  u kombinaciji s fetišom prema video snimkama.
    • Kevin doživljava česte halucinacije kada mu se peć u podrumu prikazuje kao gladno čudovište s metalnim ustima. Ovaj poseban simptom njegove psihoze postati će kasnije važan za njegovu metodologiju serijskog ubojice.

.

  • U “Slagalici strave II”, Kevin / Jigsaw ponovno stvara podrum iz djetinjstva sve do čudovišta peći. Jigsaw stavlja protuotrov u otrov u peći, namamljujući njegovu žrtvu unutra. Kada žrtva zgrabi protuotrov, vrata peći se zatvaraju, a žrtva se spaljuje živa.
  • Većinu Kevinovih samoobrambenih kućnih uređaja  pokreće žrtva, isto kao što je slučaj sa zamkama iz Slagalice strave.

Jednom kada se stvarno spustiš down that rabbit hole, ne zvuči tako ludo, jel’?

Nakon što je teorija prvi put podijeljena 2014., brzo je postala viralna, ali ovo je prvi put da je o njoj svoje mišljenje dao i sam kreator Slagalice:

“Odlično. Trebao sam cijelo vrijeme znati da će Macaulay Culkin odrasti kao John Kramer. Mislim da je super. Vrlo sam polaskan što ljudi uzmu vrijeme za zabavu sa svim ovim teorijama. Mislim da zato i radim  filmove. Želim da se fanovi zabavljaju.”

Sudeći po njegovoj reakciji, izgleda da će tvorci teorije ostati razočarani jer ju ipak nije potvrdio, no mora mu se odati priznanje za izvrsne detektivske sposobnosti.

TAGOVIjames wan sam u kući Slagalica strave

Komentiraj