Sport

RUSKO ČUDO

Banner300


Rusi su upravo dovršili najčudniji stadion za SP s montažnim tribinama – pogledajte kako sada izgleda i kakav je pogled za navijače

Već ranije smo pisali o nevjerojatnom stadionu i pravom ruskom arhitektonskom čudu koje pripremaju za Svjetsko prvenstvo. Stadion u Ekaterinburgu je sada dovršen, red je da bacimo oko na to zdanje...

Piše , Objavljeno

Za one koji nisu baš pratili situaciju od početka mali update. Radi se o stadionu u gradu Ekaterinburgu, četvrtom po veličini ruskom gradi i jedinom iz azijskog dijela Rusije koji sudjeluje u organizaciji Svjetskog prvenstva.

Prije obnove Centralni stadion je imao 27.000 mjesta, a kako je uvjet FIFA-e da svi stadioni moraju imati najmanje 35.000 mjesta, Rusi su morali ići u temeljitu obnovu ovog zdanja. Sve su super sredili i obnovili, ali još uvijek nisu bili niti blizu traženog kapaciteta. A onda su došli na genijalnu ideju – napravit će iza jednog gola ogromnu montažnu tribinu koja će biti izvan konstrukcije stadiona, maltene na ulici!

Cijeli svijet im se smijao nakon toga, ali Rusima se ova građevinska ideja toliko svidjela da su na isti način odličili povećati kapacitet i iza drugog gola. Radovi su sada dovršeni, a renovirani i nadograđeni stadion sada ima kapacitet 35.696 mjesta. Nema veze što nove tribine strše izvan stadiona pa i iznad krova postojećeg objeka, ne želimo niti pomisliti kakav pogled će imati navijači Egipta, Urugvaja, Francuske, Perua, Japana, Senegala, Meksika i Švedska čije će reprezentacije igrati na ovom stadionu.

Ustvari nemojte zamišljati, iskopali smo jednu fotku s nove tribine…

A da stvar bude još bolja – nakon završetka Svjetskog prvenstva tribine će biti razmontirane i stadion će opet imati kapacitet od 27.000 mjesta.

>> Još nogometnih vijesti pratite u našoj rubrici SPORT

Pogledajte video u kojem je predstavljena Ekaterinburg Arena.

TAGOVInogomet rusija stadion svjetsko prvenstvo

Komentiraj