Sport

girl power

Banner300


Trenerica na seksističko pitanje odgovorila kako slaže momčad prema veličini penisa – jadni igrači na klupi

Piše , Objavljeno

U Njemačkoj svašta novog svakog dana. Dali su tinejdžeru da vodi profesionalnu momčad. Okej, nije baš tinejdžer, ali Hoffenheimov Julian Nagelsmann ima 30 godina tek i izgleda kao da još uvijek visi na Football Manageru svaki dan.

Njemačka ima i prvu ženu za kormilom muške nogometne momčadi. Nije Bayern u pitanju već BV Cloppenburg koji igra u petoj njemačkoj ligi. Posljednji su na ljestvici u regiji, nisu pobijedili u zadnjih sedam utakmica. Tugica, reklo bi se.

Naravno da je nekim osobama nepojmljivo to što je “trener” muške nogometne momčadi žena. Ime joj je Imke Wubbenhorst, 30 godina joj je tek, sama je bila igračica za Cloppenburgovu žensku momčad (ženčad?), a nakon uspjeha u trenerskim vodama sa ženskom ekipom je dobila priliku povesti muškarce iz zone ispadanja.

Naravno da se kao žena susrela sa seksizmom na radnom mjestu.

Jedan bivši pomoćni trener nije htio skupljati trening-čunjiće za jednu ženu dok se netko drugi našalio kako bi Wubbenhorst trebala staviti sirenu na glavu kako bi igrači znali kada ona dolazi u svlačionicu da se stignu na vrijeme odjenuti. Ona je na tu seksističku opasku reagirala na najbolji mogući način.

“Igrači ne moraju oblačiti hlače kada ulazim u svlačionicu. Ja sam profesionalac, odabirem igrače prema veličini njihovog penisa.”

Nogometni svijet je također doživio neugodnu situaciju na dodjeli Zlatne lopte kada je poznati DJ pitao najbolju igračicu svijeta Adu Hegerberg zna li twerkati. Da, živimo u preosjetljivom društvu, svi su prekorektni, ali muškarci se ne susreću s ovakvim pitanjima, a žene se svodi (badum-ts) na pitanja o tijelima – muškim i ženskim.

Zanima nas što je gospođa Wubbenhorst rekla o nogometu, tko joj je najdraži igrač i kako planira spasiti momčad. To bi trebalo zanimati i sve ljude u njezinoj blizini bez “duhovitih” opaski na račun toga što je ona žena.

P.S. zahvaljujemo svim medijskim kolegama koji su o ovom članku izvijestili kao da se ona sama našalila na seksističko pitanje i tako pomogla zadržati stereotipe.

Screenshot_20

Nije bilo nikakvih novinara, ona je ovo iskustvo prepričala za službenu stranicu kluba.

Veselimo se i svim člancima koji će biti prepisani bez provjeravanja činjenica – ali ovo su osjetljiva pitanja koja zaslužuju provjeravanje.

P.P.S. Bravo, Imke, navijamo da se Cloppenburg izvuče. Od milja bismo ga sad uzeli na novom Football Manageru, ali naš angažman bi značio da bi ti u virtualnom svijetu ostala bez posla – a to ne želimo u nijednom svijetu.

TAGOVInogomet nogometni seksizam

Komentiraj