Sport

nismo ni dvojili

Banner300


VIDEO: Evo zašto je Dortmund uvjerljivo najbolji klub za mlade igrače

Piše , Objavljeno

S našim bogatim nogometnim iskustvom koje smo stekli nakon jednog treninga kao jedanaestogodišnjaci, jako puno pogledanih tekmi raznih klubova, liga, reprezentacija i još više odigranih PES utakmica – možemo reći da mi znamo kojim bismo nogometnim putem išli. Kao stanovnici zemlje izbornika tvrdimo da znamo što je najbolje.

Gledajući što se događa na svjetskoj nogometnoj sceni, ne treba nam puno da shvatimo koji je klub trenutno najbolji za mlade talentirane nogometaše. Postati “taj” klub niti nije teško. Bitno je samo igrati nogomet na visokoj razini u jednoj od liga petica, imati odlične uvjete za treniranje te najbitnije – dati mladim igračima priliku da se dokažu na najvećoj sceni.

Svaki birtijski ekspert bi znao odgovor na ovo – Borussia Dortmund.

A zašto baš BVB?

Oni su već dugo “taj” klub u koji želiš otići kao mladi igrač koji je gladan minuta na terenu, ali što se počelo tamo događati od ove sezone… Majko moja mila!

Imaju to čudovište Haalanda koji je sa svojih 20 godina jedini konkurent Lewandowskom. Jadon Sancho koji je ostao još malo u Dortmundu. On im je žuta munja na krilu. Prošle sezone je predvodio klub u golovima i asistencijama. Žešći MVP. Gio Reyna tinejdžersko je čudo, tehnika i pregled igre su na svemirskom nivou. On je najmlađi igrač Bundeslige koji je ostvario hat-trick asistencija. Bellingham koji se treba još malo ufurati, ali je obećavajuć potencijal. Šećer na kraju, neizostavan Moukoko. Lik je s 12 godina igrao za Borussijinu U17 ekipu. Danas igra za U19, ali kroz par dana punu 16 godine, što znači da će brzo zaigrati za “velike. Vjerujemo kako će ova mlada gol mašina vrlo brzo zaigrati za seniorsku ekipu. Dolazi nam nešto veliko.

Ako ovi talenti nisu dovoljan znak da je Borussija raj za mlade nade, onda ne znamo kako vas uvjeriti.

Možda to može ovaj video koji prikazuje navedene igrače u jako dobrom svjetlu. Budućnost je lijepa, a trenutno je obojena u crno-žuto.

Eh, da smo koju godinu mlađi i puno bolji u nogometu… Sve bismo bolje.

TAGOVIborussia dortmund bundesliga