Sport

budućnost je tu

Banner300


Svi se dive nogometnom čudu zvanom Ajax, ali jedno ime posebno zapamtite! 19-godišnjeg kapetana žele baš svi bogati klubovi – jasno je i zašto!

Ajax je ove sezone oduševio sa svojom mladom momčadi u kojoj pomažu oni nešto malo stariji kao Huntelaar i Tadić, ali srce momčadi je kapetan za kojeg će se boriti pola Europe.

Piše , Objavljeno

Ajax je poznat po razvijanju vrhunskih nogometaša još od šezdesetih godina 20. stoljeća kada je Rinus Michels držao sve konce u rukama. Koliko je Ajaxova škola nogometa dobra govori i podatak da je Ajax u 1756 utakmica zaredom igrao s barem jednim nogometašem iz svoje akademije. Taj niz je počeo 1981. godine. Ovakve stvari se ne mogu kupiti.

Onaj čije se ime sada najviše spominje u kontekstu velikih klubova je Matthijs de Ligt, 19-godišnji kapetan Kopljanika koji je ove sezone osvojio i nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača Europe. Ujedno je i prvi obrambeni igrač koji je osvojio ovu nagradu koja se dodjeljuje od 2003. godine kada ju je osvojio također igrač Ajaxa, tada još mladi i golobradi Rafael van der Vaart.

Pojam “de ligt” prevedeno s nizozemskog na engleski znači “laži”, ali ovaj čovjek je Istina! Nas ionako više asocira na Svjetlost, koga briga što Google Translate misli.

Pogledaj i ostale uspjehe u ovom tweetu na službenom profilu Ajaxa.

Ovom mladiću ćemo se diviti još dugi niz godina, molimo se nogometnim bogovima da ga zaobiđu ozljede.

Zbog ovakvih nekih novih klinaca neki drugi novi klinci su se opet zaljubili u Ajax.

TAGOVIajax mlada zvijezda nogomet nogometaši nogometni nogometni igrači

Komentiraj