Sport

Banner300


Znate li kojih 5 nogometaša je postiglo najviše golova za jedan jedini klub?

Piše , Objavljeno

Cristiano Ronaldo i je povod pisanja ovog članka, upravo zbog postignutih 400 golova u bijelom dresu Kraljevskog kluba, ali Cristiano Ronaldo nije u top 5 igrača s najviše postignutih golova u jednom klubu. On se nalazi tek na desetom mjestu. Zlobnici će reći kako su svi ovi napadači igrali u vrijeme kada obrane i nisu bile nešto – ali koga briga, i dalje su top 5.

5. Jimmy Jones – Glenavon

Iako ima generičko ime koje možda asocira na zatvorenika iz serije OZ, Jimmy Jones je bio nevjerojatan napadač koji je postigao 517 golova za sjevernoirski Glenavon. Bio je vodeći strijelac sjevernoirske lige između 1953. i 1962. godine, šteta što nikad nije dobio priliku zaigrati u većoj ligi.

4. Gerd Muller – Bayern München

Za razliku od Jmmy Jonesa, ovog lika zasigurno znate iako ga vjerojatno nikad niste gledali kako igra. Gerd je zabio rekordnih 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige – i to 1971./1972., osvojio je četiri naslova, tri europska kupa i četiri njemačka kupa. Najvažnije od svega – ovaj napadač niskog rasta zabio je 525 golova za bavarskog giganta.

3. Josef Bican – Slavia Prag

Što reći za čovjeka koji je sam za sebe izjavio sljedeće:

“Ako imam pet šansi, zabijem pet golova. Ako imam sedam šansi, onda zabijem sedam.”

534 gola u dresu praškog kluba, nije šala.

2. Fernando Peyroteo – Sporting Lisabon

Peyroteo se pridružio Sportingu davne 1937. godine i tamo je proveo 12 sezona. U prvoj sezoni je zabio 57 golova… U 30 utakmica! Za Sporting je zabio nevjerojatnih 544 gola.

1. Pele – Santos

Ako ste imalo informirani o nogometu, znate sljedeću činjenicu. Ne govorimo da je činjenica kako je Pele zabio 1000 golova u karijeri već govorimo o činjenici da Pele govori kako je zabio 1000 golova u karijeri. Još jednom pročitajte tu rečenicu ako vam nije jasna isprve. Službeno je zapisano kako je Pele u dresu Svetaca zabio 643 gola u natjecateljskim utakmicama. Nevjerojatan pothvat koji će rijetko tko dostići. Potrebno je od malih nogu zaigrati u dresu kluba koji je sposoban za dominaciju koja će trajati desetljećima, razviti se u vrsnog golgetera rano i trpati sve i svakoga. Pele je to mogao.

TAGOVIcristiano ronaldo nogomet

Komentiraj