Sport

dramica u armiji

Banner300


Zvijezdu Tottenhama još jedna utakmica dijeli od izbjegavanja vojnog roka!

Piše , Objavljeno

26-godišnji krilni napadač Spursa, Son Heung-Min, početak nove sezone provodi u Aziji, no ne zato što je poput nekih zvijezda poslije Svjetskog prvenstva dobio produženi godišnji nego jer se u Kini upravo u ovo vrijeme održavaju Azijske igre. Ovo nogometno natjecanje u ostatku svijeta nije osobito popraćeno te iako okuplja najjače azijske momčadi u principu se ne radi o kvaliteti nogometa koja bi zainteresirala publiku van kontinenta, a ne pomaže ni neobičan termin odigravanja.

Ono što je možda i najviše u fokusu šire javnosti na ovom natjecanju je Sonov nastup i lov na zlato. Naime, samo najvrijednija medalja na ovom natjecanju oslobodila bi ga služenja vojnog roka, a iako se ne radi o zloglasnoj Sjevernoj Koreji nego ipak puno lagodnijem južnom susjedu, dvogodišnji vojni rok obavezan je za sve, a amnestija je moguća u iznimno rijetkim slučajevima poput ovakvih, vrhunskih sportskih dostignuća – zlata s Azijskih ili pak Olimpijskih igara.

Koliko je velik ulog u pitanju za Sona, najboljeg azijskog nogometaša današnjice, najbolje pokazuje četvrtfinalna snimka u kojoj nije mogao gledati izvođenje 11-erca u produžetku. Suigrač ga je uspio realizirati i odveo Južnu Koreju u polufinale, gdje su pak bili bolji od Vijetnama. U subotnjem finalu posljednja prepreka je Japan, a pošto već nema ravna stopala ili dioptriju ne preostaje nam ništa drugo nego Sonu držati fige za zlato.

Autor: Bruno Pušić!
Foto: Profimedia.hr

Komentiraj