Style

bezvremenski klasik

Banner300


FILA se vraća jača: Grant Hill 2 tenisice kao konkurencija Jordan brandu

Piše , Objavljeno

Jasno je da neće moći biti konkurencija Jordanu na globalnoj skali, ali FILA broji pobjedu svaki put kad neki klinac kupi njihove tenisice umjesto retro Jordanica.

FILA je uhvatila momentum, upravo zahvaljujući sve jačim retro trendovima koji vladaju svijetom mode, ali i u ulicama. Uz klasične Disruptorice koje je imala svaka djevojka koja si ne može ili ne želi priuštiti glomazne Balenciaga Triple S, uz Venom reizdanje za sve likove koji vole retro runnerice, sada je na red došao možda i najpoznatiji FILA model svih vremena.

fila grant hill 2

Pričamo o drugom signature modelu FILA-ine košarkaške zvijezde Granta Hilla. Grant Hill se pojavio na sceni kada je Jordan prvi put objesio Jordanice o klin kako bi otišao igrati baseball. Upravo je Grant Hill bio prvi košarkaš prozvan nasljednikom Michaela Jordana. FILA se htjela okoristiti te stvoriti sličan momentum kakav je Nike imao s Jordanom. Nažalost po FILA-u i Grant Hilla, to se nije dogodilo zbog učestalih Hillovih ozljeda, ali i FILA-ine poslovne probleme.

fila grant hill 2 4

fila grant hill 2 3

U svijetu košarkaških klasika, Grant Hill 2 ima posebno mjesto. 1996. godine su predstavljene, viđali smo ih posvuda kao klinci, a najviše nam se urezala fotka Tupaca s Hillicama/Filicama na nogama iz knjižice prvog hip hop duplog diska ikad – All Eyez On Me.

fila-96-all-eyez-on-me-2pac-grant-hill-2-album

Grant Hill dvojke izlaze opet, dolaze u crnoj, navy blue i crvenoj boji (bijela dominantna), a priča se da je u izradi korištena luksuzna premium koža. Koliko je to istina s obzirom da im je cijena samo 120 dolara, saznat ćemo uskoro kad nam padnu u ruke.

TAGOVIfila grant hill košarka Michael Jordan retro tenisice sneakerhead tenisice tupac