Style

otopili se

Banner300


Mokri snovi nam se ostvaruju – izlaze Air Jordan četvorke Fire Red u svom izvornom obliku

Piše , Objavljeno

Nike je potvrdio s fotkama – Nike Air Jordan 4 Fire Red izlaze! Pričalo se ranije da će tenisice izaći na Crni petak, ali kad Jordan brand napiše “Fire Red”, to može značiti bilo što dok ne vidimo fotke. Zašto? Jer oni mogu sve raditi kako žele. Mogu izmijeniti položaj boja na tenisici, mogu promijeniti materijale, mogu dodati elemente, mogu što god žele. Ali evo… Dolaze kako su i zamišljene primarno. S NIKE AIR logom na peti, baš kao što su izgledale i sada već davne 1989. godine.

Doživjele su retro izdanje dvaput od 1989. godine, ali je oba puta na peti bio JUMPMAN logo. To uopće nije loše, ali original je original. Svakako vrijedi napomenuti da se Jordan novijim izdanjima četvorki približio i izvornom obliku tenisice – toebox je bolji i niži što doprinosi izgledu tenisice, a i jezik je sličniji izvorniku – zadnjih nekoliko modela nisu imali ogroman, fluffy jezik koji bismo lakše zamislili na skejterskim tenisicama.

To nam daje nadu da će i Fire Red četvorke biti što bliže originalnom modelu koji je Jordan nosio 1989. godine kada je u petoj utakmici playoff serije protiv Clevelanda ušiljio odlučujući šut preko Craiga Ehloa, zapravo sasvim dobrog igrača čija je karijera zapamćena samo po ovom, za njega gubitničkom, trenutku.