Style

daj obuci...

Banner300


Napokon znamo više o najvažnijem odjevnom predmetu zadnjih 100 godina – Levisicama 501

Piše , Objavljeno

Najvažniji odjevni predmet američke povijesti su svakako Levis traperice, poglavito model 501 – a sada napokon znamo sve o njima i zbog toga ih volimo još više.

Gotovo svaki muškarac posjeduje traperice. E pa sve te traperice bi htjele biti Levisice. Otkad smo bili klinci pričali su nam naši stari kako su putovali u Trst po par bejbiblu traperica s malenom crvenom oznakom Levis – pa smo ih i zapamtili kao nešto nadnaravno, nešto bez mane. Ako prokopamo second handovima i naletimo na Levis – to se zove dobar dan. Otkud za zaluđenost jednim jedinim brandom? Tradicija. Povijest. Iz njih jednostavno isijava povijest, nešto što fast fashion traperice nikad neće imati – čak i kad ih reklamira David Beckham. Becks isto nosi Levisice kad ne snima reklame.

levis

Kaliforniju je potresala zlatna groznica, a rudari su trebali izdržljive hlače koje će preživjeti teške uvjete rada u rudnicima. Levi Strauss i Jacob Davis su patentirali upotrebu zakovica na hlačama i povijest je rođena.

Levisicama je već 100 godina, a tvrtka je tomu u čast izbacila tri dokumentarca koji istražuju prijelaz između radničke odjeće pa sve do obilježja stila. Pogledajte, sigurno nećete požaliti. Ako budemo radili listu za najbolje kratke dokumentarce na kraju godine – ovo upada na sam vrh.

Možeš misliti da se radi o reklami, ali propustit ćeš priliku da postaneš pametnije biće.

Levi’s® presents The 501® Jean: Stories of an Original | Episode1: Work

Levi’s® presents The 501® Jean: Stories of an Original | Episode 2: Style

Levi’s® presents The 501® Jean: Stories of an Original | Episode 3: Rebellion

TAGOVIlevis stil traperice

Komentiraj