Style

nekima lud, nekima spasitelj

Banner300


Pogledaj kratki dokumentarac o košarkaškoj zvijezdi koja proizvodi tenisice po 15 dolara

Stephon Marbury možda nije ostvario legendarnu NBA karijeru, ali ne može se poreći da je jedinstven.

Piše , Objavljeno

Spike Lee je jedan od najpoznatijih suvremenih filmaša, jednako poznat po igranim filmovima i dokumentarcima. Umjesto “Directed by Spike Lee”, svaki njegov film dolazi s prefiksom “A Spike Lee Joint”. Kratki dokumentarci koje radi za ESPN se uglavnom prikladno zovu “Spike Lee’s Lil Joints”, a ovaj put njegova kamera prati Stephona Marburya, bivšu NBA zvijezdu koja je odlučila stati na kraj pretjerivanjima s cijenama tenisica na slobodnom tržištu. Već je postalo normalno da nove šuze elitnih košarkaša dođu više od 200 dolara – on je još u NBA ligi počeo sa Starbury tenisicama čija je cijena bila 15 dolara.

Sada je u Kini superzvijezda, ima šansu osvojiti nevjerojatno tržište svojim tenisicama.

U članku iz listopada 2015. smo napisali sljedeće:

“Za najnovije Nikeove modele s potpisom Kobe Bryanta, Kevina Duranta ili LeBron Jamesa ćete morati iskeširati nekoliko stotina dolara. Stephon Marbury, bivša NBA zvijezda, je najavio na Instagramu kako se njegove tenisice po 15 dolara vraćaju na velika vrata.”

Njegove tenisice su često izrugivane, ali profesionalni testeri su rekli kako gotovo nema nikakve razlike između skupih tenisica i Starbury branda, osim možda izdržljivosti materijala što nisu mogli testirati jer je potreban duži period testiranja.

Starburya se optužuje za krađu dizajnerskih ideja Nikea i ostalih poznatih brandova, ali Skechers živi od toga već godinama te prodaje svoje proizvode po znatno većoj cijeni od 15 dolara, a ni fast-fashion brandovi ne zaostaju previše s kopiranjem popularnog .

Iako su mu tenisice izrugivane, lijepo je podsjetiti se zašto Marbury radi to što radi.

TAGOVIadidas košarka Nike stephon marbury tenisice

Komentiraj