Style

yes please

Banner300


Tenisice “za tenis” su inače funkcionalne, ali ružne – Adidas to mijenja ovim modelom!

Piše , Objavljeno

Potpuno je nepravedno da se sportske cipele u našem jeziku nazivaju tenisicama – a skoro nitko ne nosi one modele čija je primarna namjena tenis. Izuzev Adidas Stan Smith (i nešto rjeđe Rod Laver) modela, na nogama nacije nećeš vidjeti tenisice za tenis.

U devedesetima smo dobili nekoliko Agassijevih modela koji su još bili spremni za nošenje izvan teniskih terena, ali posljednjih 10-20 godina nismo dobili ništa što bi čak i ljudi koji su grozni s reketom nosili.

Adidas je napokon skužio igricu i dao nam model koji bi mogao postati hit i u lifestyle kategoriji. Novo doba je stiglo i u dizajnerski proces sportskih modela, dizajneri su svjesni dvosmjerne veze između sporta i mode.

adidas 2

Stycon je model koji nema vezice već usvaja čarapoliko gornjište koje je popularno posljednjih nekoliko godina. Ovo je korisno jer gornjište savršeno prianja uz stopalo i prilagođava se obliku svakog stopala što nije slučaj kada imate čvrsto formirane panele koji se stežu vezicama.

adidas 3

adidas 4

Branding nije “glasan”, vidljive su samo 3 prepoznatljive Adidasove pruge. U midsoleu je Bounce tehnologija koju smo već gledali ranije u različitim modelima.

adidas 5

adidas 6

Čak se usudimo reći da bismo ovaj dizajn voljeli vidjeti prenamijenjen za košarkaške terene, naravno uz nešto drukčije potplate, prikladnije skakanju i slijetanju. Iskreno, adidasovi košarkaški modeli su u posljednje vrijeme ružni, ovako bi mogli ujediniti i izgled i funkciju.