Style

što se događa?

Banner300


Tom Sachs i Nike otkrili zvijer od “tenisice” – spremni za odlazak na Mars?

Piše , Objavljeno

Tom Sachs je šokirao modni svijet suradnjom s Nikeom na tenisici Mars Yard, a novim izdanjem nastavlja šokirati.

Mars Yard je hit tenisica u svijetu visoke ulične mode, ali i “obične” visoke mode. Od 2012. godine je prisutna na tržištu, a od prošle godine su dotjerani materijali koji se upotrebljavaju za izradu tenisice pa je model dobio i novu vrijednost.

nike march yard tom sachs

Ono što je Sachs, dizajner i umjetnik, uspio je dosad neviđeno. I dalje koristi svoj slavni Mars Yard model, ali ga sada koristi s “nad-tenisicom” – navlakom s nepropusnim materijalima te potplatom koji može izdržati koješta. Mars Yard 2.0 je ušiven u unutrašnjost ove nad-tenisice.

“Ljudi koji razumiju – razumiju”

To je njegova izjava. Ništa drugo ni ne treba reći.

Screenshot_12

Ovo je tenisica izrađena za kasnu zimu kada stopala često završe mokra i hladna, a znamo da se veći dio tjelesne topline gubi upravo kroz stopala (i ruke i glavu). Zato je Sachs želio itraditi model koji će izazvati norme, ali i pružiti utjehu vašim stopalima u kasnim zimskim mjesecima. Gornjište “nad-tenisice” je izrađeno od Dyneema super-jakih vlakana koji se koriste za jedra i brodsku užad. Ako su vremenski uvjeti katastrofalni, možete navući gornjište “nad-tenisice” daleko iznad gležnja, a ako vas vrijeme služi – možete ga spustiti. Nismo sigurni da nam se sviđa. Zapravo ne znamo što da mislimo. Istovremeno su nam i privlačne i odbojne. A to je umjetnički uspjeh.

Ako želite vidjeti kako Tom Sachs unboxa svoju tvorevinu – sad je vrijeme.

.

Cijena će im biti “samo” 500 dolara. U početku će ih biti moguće kupiti samo u jednoj trgovini u Londonu, a da biste dobili to pravo – morate odigrati tombolu. Da, dobro ste čuli. Tolika će biti potražnja. A cijena kod preprodavača? Možemo samo reći – tko ih se dokopa, bogat je čovjek.

Širi release slijedi uskoro.

TAGOVImars yard Nike sneakerhead tenisice tom sachs

Komentiraj