Style

znanye

Banner300


Želiš znati sve o najnovijim tenisicama? Ovo su YT kanali koje moraš pratiti!

Piše , Objavljeno

Sneaker kultura raste. Tenisice su daleko dogurale od onih stvari na nogama koje ti roditelji kupe jednom godišnje na početku školske godine. Ljudi satima čekaju u redovima za pojedine modele, a za neke još rjeđe kampiraju ispred trgovina nekoliko dana prije. Industrija tenisica to iskorištava pa su se sve više posvetili stvaranju modela za kojim će sliniti i trap klinci od 18 godina, ali i očevi i majke koji su živjeli u vrijeme kada je Michael Jordan još letio sa linije slobodnih bacanja.

Svaki dan na tržište izađe nekoliko novih modela, neki su overrated, neki su underrated, nekih izađe premalo, a nekih izađe toliko puno da narod izgubi interes (slučaj Roche Run ili React Element 87).

Kako se snaći u tom moru tenisica koje polako postaje teško za navigaciju i preživljavanje?

Ili cijeli dan kopaj po netu kao mi ili se pretplati na par YT kanala (i popratnih Instagram profila) kako bi u svakom trenutku znanje bilo na tvom dlanu (ili džepu, ovisno o tom gdje ti je mobitel).

Ovo su likovi koji znaju sve o tenisicama, neizmjerno ih cijenimo i gledamo njihov sadržaj čim izađe.

MR FOAMER SIMPSON

LINK

Gospodin Foamer Simpson je bradato stvorenje prepoznatljivog glasa koje prati svaki novi relevantan release, ali daje i savjete vezane za tenisice, uspoređuje slične modele iz različitih kampova (Adidas i Nike battle4life)… Toliko je relevantan da mu je Nike izradio poseban model samo njegovih tenisica. Često recenzira aktualne tenisice nakon što ih iznosi barem mjesec dana – što je zapravo jako velika pomoć za sve ljude koji su u potrazi za novim parom vrhunskih šuza. Hvala, Foameru, cijenimo te.

Evo 5 najudobnijih tenisica 2019. godine – da te uputimo za prvu ruku/nogu.

.

Jacques Slade

LINK

Osim tenisica, Jacques trabunja i o popkulturi, sportu i svijetu zabave. Znaš da ga volimo. Osim klasičnih unboxing videa, nerijetko raspravlja i o samoj sneaker kulturi te vijestima pa ćeš tako dobiti fine tips and trickse za život s tenisicama. Pred kamerom je prirodan, posjeduje supstancu i zna znanje. Među prvima je počeo raditi video sadržaj s naglaskom na tenisice, a nije ni čudo s obzirom da je 2009. godine počeo pisati za KicksOnFire.com – stranicu koju pobožno pratimo paaaaaa od 2009. godine.

Za početak uroni u video o najboljim Jordan jedinicama ove godine. Izašlo ih je previše, pomaže kad netko kao Slade odradi kustoski posao za tebe.

.

Weartesters

LINK

Ah. Nightwing. Čovjek očaran Batmanovim sidekickom i tenisicama ne radi toliko kvalitetan video sadržaj s vizualne strane (a i malo izgleda kao da se druži s ekipom iz Jersey Shorea), ali izgled vara i sadržajno je jedan od najstručnijih i najtemeljitijih recenzenata. Nije jedan od onih likova koji samo otvore kutiju, zapravo svaki model podvrgne testiranju, a i bolja polovica mu se pridružila u testiranju. Uglavnom je naglasak na tenisice za košarku, ali sve češće su tu i druge tenisice kao npr. Nikeove Joyride za trčanje koja smo imali priliku dobro upoznati JER NAM JE NIGHTWING ISPRIČAO SVE O NJIMA. Svaka čast na sadržaju, kada se pitamo trebamo li kupiti neki aktualan model – prvo provjerimo jesu li ih recenzirali na Weartestersima.

Evo recenzija Joyride Najkica s kuglicama za koje smo se zakačili jer su čudne. Ipak ih ne želimo.

.

Ima i site ako trebaš.

Seth Fowler

LINK

Dobre recenzije, ali nekako ga gledamo nakon ova tri prva lika navedena u članku. Tu i tamo nas razočara s prežvakanim temama. Ne možeš nam reći da je u 2019. godini trend izdavanje retro modela Jordanica. Ali kada su u pitanju konkretne recenzije konkretnih tenisica – dobit ćeš sve što trebaš i znat ćeš više od svakog drugog klinca u tramvaju.

Evo i videa o najgorim tenisicama 2019. godine… Hejtanje uvijek dobro prolazi.

.

BULL1TRC

LINK

Koliko je velik? A ono… Ide u šoping tenisica s NBA zvijezdama tijekom All Star vikenda. 779 tisuća pretplatnika uopće nije malen broj, nismo pobožni oko njegovog sadržaja, ali nerijetko ga pogledamo kada nam iskoči na home pageu.

Evo i deset najskupljih tenisica koje lik ima. Počuj mu flavor u ovom videu:

.

BONUS

Sve s Complexa

LINK

Complex je medijski kompleks. Počelo je kao časopis (da, ono s koricama i papirom između što možeš listati) Marka Ecka, a naraslo je u mega-projekt koji gura hip hop kulturu, sport, ali i tenisice. Toliko su utjecajni da su počeli organizirati Complex-Con, konvencije na kojima se okupljaju svi koji imaju veze sa streetwear kulturom, glazbom i svim onim za čim mi zapravo slinimo otkad smo klinci.

Osim emisije Sneaker Shopping koju pobožno gledamo i koja u kupnju tenisica vodi Chris Rocka, Cristiana Ronalda i NBA zvijezde, tu ima još brdo kvalitetnog sadržaja vezanog za sneaker kulturu.

.

Tu su razgovori s Complex-Cona o povijesti i značaju sneaker kulture, tu su Sole Origins dokumentarci koji pričaju o ulogama određenih gradova u razvoju globalne popularnosti tenisica, tu su i ormari poznatih osoba, tu su razgovori s važnim osobama u modnom dizajnu, imaju emisiju Full Size Run u kojoj se trojica likova skupe jednom tjedno i pola sata pričaju o tenisicama uz brojne goste. Mi smo sretni što imamo Complex.

.

TAGOVIsneakers suze tenisice