Tech i Web

Ne mičemo se s kauča

Banner300


7 savjeta kako učiniti novopristigli Netflix još boljim

Piše , Objavljeno

Napokon imamo Netflix i u Hrvatskoj! Već sad ste oduševljeni? Pričekajte da vam Netflix učinimo još boljim.

Screenshot_29

Zahvaljujući Netflixu, možete gledati velik broj serija i filmova i to na nizu uređaja: SMART televizorima, računalima, mobitelima, tabletima i konzolama. Cijena? od 8 do 12 eura, ovisno o vašim preferencama.

Već sada možete isprobati Netflix potpuno besplatno, i to na mjesec dana. Nakon toga je potrebno otkazati uslugu ako ju ne želite plaćati mjesečno, ali Netflix – uzoran i pristojan građanin (svijeta, ne Hrvatske) će vas podsjetiti tri dana prije isteka probnog roka da otkažete. Ništa vas ne sprječava da isprobate Netflix. Mi smo mislili da nam ne treba, a onda smo zinuli kad smo pogledali kategoriju dokumentaraca koje je inače teže pronaći u pristojnoj kvaliteti (khm s dovoljno seedova khm).

To je to o dolasku Netflixa u Hrvatsku, više ništa ne morate ni znati. Osim možda kako Netflix učiniti još boljom uslugom koja će vas uveseljavati u svakom slobodnom trenutku.

Zašto trebate “bolji” Netflix?

superman

Zašto ne? Netflix je jednostavan, čak ga i vaša mama i njezina mama mogu koristiti, ali neki trikovi uistinu povećavaju funkcionalnost usluge. Nećete morati ustati s kauča više nikad.

7 savjeta za bolji Netflix

Ako pretražite Netflix hackove/tipove/trikove, neki od njih neće funkcionirati na našem Netflixu (kao npr. Netflix Roulette), ali smo isprobali neke koji će vam olakšati vaš preteški život grijača kauča i gutača serija.

Ocjenjuj sve što gledaš

Netflix želi znati što ti se gleda prije nego i sam odlučiš što ti se gleda. Kako bi njihovi algoritmi mogli što bolje pronaći tvoju iduću najdražu seriju, ocjenjuj apsolutno sve što gledaš. Netflix iskustvo će ti biti puno bolje nego da skrolaš kroz njihovu ponudu i satima biraš što je iduće na meniju.

Napravi više profila za više osoba

Imali smo situaciju kada smo osobni laptop ostavili kod mlađe sestre – Youtube nam je odjednom počeo preporučati neke balkanske starlete/”pjevačice” koje nas nimalo ne zanimaju. Kako se to ne bi dogodilo s Netflixom, mlađoj sestri jedan account, tebi jedan account, mami jedan account. Mama će dobiti preporuke za kulinarske emisije, sestra za teen dramice s glumcima koji već deset godina nisu tinejdžeri, a ti ćeš uživati u samo svojem Netflix iskustvu.

Ubaci Rotten Tomatoes i IMDB ocjene, pogledaj trailere i, najvažnije, gledaj film u popout prozoru

Screenshot_24

Netflix Enhancement Suite je jedno čudo koje se sastoji od nekoliko čuda. Umjesto da guglate podatke o filmu, sve ćete vidjeti zahvaljujući ovoj ekstenziji za Google Chrome – ocjene u crvenim zvjezdicama nam dosad nisu baš pretjerano pomagale kad smo navikli na imdb i RottenTomatoes sustav ocjenjivanja. Možda neki od vas budu smatrali kako je instaliranje Enhancement Suitea samo za hakere, ali sve je objašnjeno u nekoliko rečenica i poprilično je jednostavno. Ono što nas se posebno dojmilo je popout prozor prilagodljive veličine u kojem možete imati samo vaš film i seriju čak i kada nije full screen.

Imaš vezu na daljinu? Gledajte filmove zajedno zahvaljujući Rabbitu

Možda ne možete prekinuti svaki film s onim što zečevi rade (jedu mrkvu, duuuuh), ali ako je netko kilometrima daleko – Rabbit će vam olakšati zajedničko gledanje filma.

Ne možeš se s prijateljima dogovoriti da se fizički okupite da pogledate najnoviji film o superjunacima, a obećali ste si da ćete ga pogledati zajedno? Rabbit uskače u pomoć.

Rabbit nije ograničen samo na filmove, možete surađivati na projektima, slati video poruke – i još puno toga.

Psssst – s Rabbitom možete i izbjeći Netflixovo ograničenje broja uređaja na kojima se može emitirati program, pod uvjetom da gledate istu stvar kao i osoba s kojom dijelite tzv. rabbitcast. Niste to čuli od nas. Ćelavi orao out.

Provjeri Rabb.it

Otključaj sadržaj iz cijelog svijeta uz pomoć ekstenzija za internet preglednik

Mediahint je zakon. Za tri dolara mjesečno možete pristupiti bilo kojem Netflixu (vjerojatno ćete ciljati na američki), ali i drugim uslugama koje su vam zaključane jer ste nigdje tj. u Hrvatskoj. Nikad više nećete vidjeti poruku “This video is not available in your country”, a osim slobodnog Netflixa, Youtubea i ostalih video servisa, uvelike ćete biti sretni i otključanim Spotifyem.

Ako baš ne želite platiti 3 dolara mjesečno imate i besplatne alternative kao što je Hola, ali Mediahint je super siguran, a Hola je imala problema u prošlosti.

Ako imaš Macbook, uzmi Helium za prozirni prozor koji će donijeti revoluciju u tvoj workflow

Helium je čarolija za multitasking. Ako ćemo se uozbiljiti, to je prozirni prozor koji čitavo vrijeme “lebdi” iznad svega ostalog na tvom računalu i ne reagira na klikove kad je proziran. Nesmetano možeš gledati Orange is the New Black i kodirati website u isto vrijeme. Primjena nije ograničena samo na Netflix, možeš i skajpati s nekim i raditi bez ikakvih poteškoća. Na žalost, mi smo na Windowsima.

Rick and Morty dok kodiraš

Rick and Morty dok kodiraš

Skini HELIUM

Reddit zna što je vrijedno gledanja

Reddit pomaže

Reddit pomaže

Na Redditu je sve. Reddit je naš život. Volimo Reddit. Subreddit r/netflixbestof koji smo dosad ignorirali jer smo bili među jadnicima koji nemaju Netflix sada je relevantniji nego ikad. Korisnici dijele dojmove o odgledanim radovima s Netflixa – iako neki naslovi nisu dostupni kod nas ovo je i dalje odlična polazišna točka ako ste kao mi prije nekoliko mjeseci i tražite što ćete gledati po 45 minuta i onda zaspete čim pustite film.

Pogledaj Redditov NetflixBestOf

Jeste već isprobali Netflix? Kako vam se čini?

Napravi Netflix i zaboravi na stvaran život

TAGOVIfilm lifehack Netflix serije tips

Komentiraj