Tech i Web

bagatela

Banner300


Apple najavio iPhone Xr – jeftiniju, šarenu verziju kao nekoć iPhone 5c

Piše , Objavljeno

Apple je na svom Gather Round eventu najavio štošta, a osim iPhone Xs-a i Xs Maxa, vjerojatno najveća vijest je bila novi model iPhone XR.

Cijena će mu biti 749 dolara, što i dalje nije baš jeftino, ali je svakako manje od najavljenih 999 dolara i 1099 dolara za premium iPhone uređaje.

Zašto će XR biti jeftiniji? Prvo – ekran! Umjesto OLED ekrana, imat će LCD ekran – ali najnapredniji LCD ekran na smartphone uređaju ikad. Veličina će mu biti 6.1 inča, ekran će biti od ruba do ruba kao i na skupljoj mu braći, a naziv će mu biti Liquid Retina. Umjesto metala, kućište će biti izraeno od aluminija i stakla tako da ćete i dalje imati fin uređaj pod prstima. Iako bismo svakako preporučili oklope za ovo čudo tehnologije jer – staklo!

Fotografije bi trebale biti iste kao na starijoj braći XS i XS Maxu – 12-megapikselna kamera na kojoj će vam zavidjeti svi Instagram sljedbenici. Naravno, ako znaš ufotkati dobar kadar.

Najvidljivija novost je svakako boja samog uređaja koji dolazi u šest inačica – bijela, crna, plava, žuta, “coral” i PRODUCT(RED).

Cijena počinje s 749 dolara za verziju sa 64GB prostora za pohranu podataka, a u trgovine stiže 26. listopada. To vam je ujedno i vrijeme da njuškate po oglasima za jeftinije starije, polovne iPhone uređaje ako niste još spremni za budućnost.

Mi ćemo sačekati recenzije pa će pasti odluka.

TAGOVIapple iPhone iphone xr smartphone