Tech i Web

bagatela

Banner300


Apple najavio iPhone Xr – jeftiniju, šarenu verziju kao nekoć iPhone 5c

Piše , Objavljeno

Apple je na svom Gather Round eventu najavio štošta, a osim iPhone Xs-a i Xs Maxa, vjerojatno najveća vijest je bila novi model iPhone XR.

Cijena će mu biti 749 dolara, što i dalje nije baš jeftino, ali je svakako manje od najavljenih 999 dolara i 1099 dolara za premium iPhone uređaje.

Zašto će XR biti jeftiniji? Prvo – ekran! Umjesto OLED ekrana, imat će LCD ekran – ali najnapredniji LCD ekran na smartphone uređaju ikad. Veličina će mu biti 6.1 inča, ekran će biti od ruba do ruba kao i na skupljoj mu braći, a naziv će mu biti Liquid Retina. Umjesto metala, kućište će biti izraeno od aluminija i stakla tako da ćete i dalje imati fin uređaj pod prstima. Iako bismo svakako preporučili oklope za ovo čudo tehnologije jer – staklo!

Fotografije bi trebale biti iste kao na starijoj braći XS i XS Maxu – 12-megapikselna kamera na kojoj će vam zavidjeti svi Instagram sljedbenici. Naravno, ako znaš ufotkati dobar kadar.

Najvidljivija novost je svakako boja samog uređaja koji dolazi u šest inačica – bijela, crna, plava, žuta, “coral” i PRODUCT(RED).

Cijena počinje s 749 dolara za verziju sa 64GB prostora za pohranu podataka, a u trgovine stiže 26. listopada. To vam je ujedno i vrijeme da njuškate po oglasima za jeftinije starije, polovne iPhone uređaje ako niste još spremni za budućnost.

Mi ćemo sačekati recenzije pa će pasti odluka.

TAGOVIapple iPhone iphone xr smartphone

Komentiraj