Tech i Web

roboti će vladati!

Banner300


Kraj je blizu: U DARPA-i su napravili pravog Terminatora!

Piše , Objavljeno

Mogu oni pričati što žele, ali svima je jasno da DARPA vrlo ozbiljno razvija tehnologiju humanoidnih robota ubojica. Sada nam preostaje samo čekanje apokalipse.

atlas robot

Izgleda da nitko u DARPA-i (Defense Advanced Research Projects Agency) nije gledao Terminatora, jer im inače ne bi palo na pamet razvijati ovakve high tech robote, koji već sada mogu itekako naškoditi živoj sili. U suradnji s Boston Dynamicsom razvijen je tako ATLAS, gotovo dva metra visok stroj koji se može penjati, hodati, izbjegavati prepreke i koristiti se oruđem (i oružjem). Fali mu još samo trunka umjetne inteligencije, pa da možemo krenuti u potragu za najbližim atomskim skloništem.

Meet ATLAS promo video:

U njihovom promo videu, uz zvuke techna 90-ih (wtf?! To je stvarno glazba za najmoderniji robo komad tehnologije?), možemo vidjeti ATLAS-a kako obavlja jednostavne zadatke i izbjegava neke lakše prepreke, a već je to dovoljno da ga poželimo baciti u bazen rastaljenog metala i spaliti sve dokumente o njegovom postojanju. Testeri ovog budućeg istrebljivača svega živoga kažu da će testirati “vožnju namjenskih vozila, kretanje po neravnom terenu, čišćenje ruševina, razbijanje zidova, zatvaranje ventila i spajanje vatrogasnih crijeva“.

atlas robot

Naravno, ako smo išta naučili o američkoj vladi i njihovim vojnim organizacijama u posljednjih nekoliko desetljeća, onda je to činjenica da svu svoju naprednu tehnologiju koriste za dobrobit čovječanstva. Pffff, baš smo budale, pa tko bi normalan uopće pomislio da ovog robota koristi za primjerice… ratovanje?

TAGOVIatlas robot roboti terminator

Komentiraj