Tech i Web

Agonija okončana

Banner300


Delicious spašen, kupili ga osnivači YouTubea!

Delicious, popularni servis za spremanje i dijeljenje web linkova, već neko vrijeme je u banani. Srećom, spas je stigao u obliku novih vlasnika.

Piše , Objavljeno

Chad Hurley i Steve Chen, dvojac koji je osnovao YouTube, kupili su Delicious. Odlična vijest za milijune korisnika ovog servisa, uključujući nas, budući da dosadašnji vlasnik Yahoo! već neko vrijeme ne zna što bi sa servisom kojeg je kupio prije pet godina za oko 20 milijuna dolara. Okrutan netko prije koji je mjesec čak pustio glasinu da se Delicious gasi, ali to je ubrzo opovrgnuto i tada je Yahoo! objavio da traži kupca.

U roku od nekoliko mjeseci Delicious će u potpunosti biti preseljen na servere novih vlasnika, tvrtke AVOS koju su Chad Hurley i Steve Chen nedavno osnovali. Novi vlasnici jamče sigurnost naših bookmarka, kao i skoro unaprjeđivanje servisa. Ako koristite Delicious, ili ste ga koristili pa vam tamo bookmarksi skupljaju prašinu, otiđite na site i ulogirajte se jer će svi korisnici morati ‘potpisati’ pristanak da se njihovi podaci prenesu u novu firmu. Ukoliko ne pristanete da vaše podatke ubuduće hendlaju osnivači YouTubea, nakon srpnja ove godine vaš će račun biti deaktiviran, a spremljeni bookmarksi izgubljeni.

Novi vlasnici obećaju da će nastaviti razvijati Delicious, surađivati sa zajednicom ljudi koji ga koriste, te spremanje i dijeljenje bookmarka učiniti još jednostavnijim i zabavnijim… eto što geekovi nazivaju zabavom!

TAGOVIdelicious web yahoo

Komentiraj