Tech i Web

Banner300


Što priča tvoja email adresa?

Nije isto ako se zoveš Aljoša ili Elvis, a još manje ako ti je mail na yahoo-u ili gmailu. Što to govori o vlastitom ti mentalnom genomu?

Piše , Objavljeno

Svašta nas odaje, od tatooa na dupetu do vrste jogurta koja nam viri kroz vrećice. A da i email domena kojim se služimo ima gadne ideološke konotacije, jasno je svima koji su ikada slali nešto na zg.t-com.hr. Tko to čita osim Mudrinića i T-com-ovog specijalnog odreda za pohranjivanje i zaštitu spama? Dakle, orijentirajte se

T-com

t-com

t-com

Bit će da su vam net naštelali dečki u ružičastom i da ste stručnjak za otvaranje poruka o povećanju kite, trećoj bradavici Britney Spears i naslova u kojima se slovo x pojavljuje tri ili više puta.
Komp vam je vreća digitanih buha i mikroba, s dvadeset pop-upova nakon podizanja sustava, trinaest dialera i pola kile trojana, backdoora i inih virusnih dodataka zbog kojih ne možete odigrati ni najgluplji demo igre s CDa iz časopisa, što je otprilike najviše što znate pokrenut na svojoj životinjskoj farmi zaraza koju iz nekog razloga nazivate računalom.
Ne, ali stvarno, tko se služi T-com emailom, a da nije informatički opasan za okolinu?

Hotmail

hotmail

hotmail

Relikt internetske prahistorije, Hotmail adresa hoće reći da je korisnik već poprilično dugo digitalno penzioniran i da je zadnji klik napravio tamo negdje sredinom devedesetih kada je na nagovor frenda ‘koji se u to kuži’ otvorio mail u firmi Billa Gatesa. Još jedno cyber govno za spamerske muhe, Hotmail vas predstavlja kao informatički zatucanog, inertnog i naivnog.

Yahoo

yahoo

yahoo

Yahoo je možda evolucijski na korak više od Microsoftovog email servisa, ali i on već bazdi po pišalini i staračkim pelenama. Možda su bili google početka devedesetih, ali već ih je davno pojelo salo vlastitog uspjeha te na jedvite jade pokušavaju kopirati Gmail, s par mjeseci zakašnjenja i ne tako par bugova. Očekujte yahoove mailove da se pojave u inboxu primatelja par sati nakon klika na send.

VIP

VIP

VIP

Vip je nekad značio korporacijsku pobunu, udar na htnetov monopol. Biti pretplatnik Vipa pričalo je priču o vašem individualizmu, samosvijesti, tralala…dok niste shvatili, ekspresno, da je Vip samo još jedna osmeroglava kapitalistička aždaja gladna vaših para.
Najnormalnija star, ne očekujemo od telekomunikacijskih kompanija da glume Che Guevaru ili se odriču profita u korist klinaca u Guatemali, ali vaš vip email otprilike kazuje da ste bili nekoć davno na internetu s idejom kako je to baš kul provider. Loše.

Gmail

gmail

gmail

Naravno, pred pet godina si zavodio komade uz obećanje gmailove pozivnice i svi su ti htjeli biti frendovi jer su čuli da barataš nevjerojatnim jednogigabajtnim inboxom. Krivo. Vjerojatno si geekčina koja je deset pozivnica poslala sebi, a ostale čuvala poput psihopatskog hobita. Doduše, poslao si jednu spodobi s chata s nickom jenny18ready4u koja ti je napisala da si ‘hot’ i ne vidjevši tvoju načitanu bubuljičavu facu. Danas, kada svaka tuka ima Gmail account, možemo reći da je servis prilično ok i bez dodatnog snobovskog tereta.

Mail od firme

škvadra koja se služi poslovnom email adresom za privatnu prepisku zaslužuje izgon sa cyberspacea uz kaznu da sve buduće poruke ispisuju guščjim perom na pergamentu. Nemojte si to raditi ukoliko baš ne želite odaslati poruku o totalnoj komunikacijskoj nepismenosti oliti kroničnom manjku online bontona. Osim ako ne osjećate da vam firma posjeduje dušu i tijelo i da domena savršeno opisuje vaše stanje svijesti. Ali stavite to onda u disklejmer.

TAGOVIemail google hotmail t-com vip web yahoo

Komentiraj