Gadgeti

Banner300


Amazon prodaje narukvicu koja te strese ako jedeš previše junk food-a

Piše , Objavljeno

Ako se borite s tim da smršavite i pritom uštedite nešto novca, ovaj elegantni mali gadget mogao bi biti odgovor na vaše molitve.

Amazon sada prodaje Pavlok narukvicu koja obećava da će vam pomoći dovesti život u red, bez obzira radi li se o provođenju previše vremena na internetu, grickanje noktiju, spavanju ili prežderavanju.

U osnovi, svaki put kada izađete van postavljenih granica, narukvica će vam dati strujni udar od 350 volti, kao blagi podsjetnik da ste prekrdašili.

9aa879b65d06961c5bb257aa9d8500cc

A da bi vam pružili malo više poticaja da budete dobri, vaši prijatelji mogu čak i preuzeti aplikaciju što znači da vam i oni mogu dati šok ako vas uhvate da jedete dodatni komad torte. Poznavajući svoje prijatelje, ovo nikako nije opcija koju bismo htjeli.

Ovaj uređaj radi po principu uvjetovanja i dresira vas na isti način na koji se dresiraju i životinje, putem kažnjavanja, čime uči vaš mozak da lošu naviku (primjerice griženje noktiju) povezujete s neugodnim osjećajem (strujni udar) i na taj način napuštate određeno ponašanje. Na kraju krajeva, i ljudi su životinje tako da bi ova napravica mogla imati i pozitivne rezultate.

Po cijeni od 199 dolara, Pavlok ima 150 šokova po punjenju, tako da, ovisno o tome koliko kršite pravila, može potrajati neko vrijeme.

Do sada su recenzije prilično miješane, dok neki tvrde da im je uređaj pomogao promijeniti loše navike, drugi kritiziraju njegovu kvalitetu.

Ne mogu komentirati kako radi funkcija kretanja ruku. Aplikacija je u redu i daje neke informacije i videozapise o tome kako pobijediti bilo koju lošu naviku. Kada je na 100 posto, šok je poprilično pristojan i privuče vam pažnju.”

“Drago mi je što sam je kupio, za sada vjerujem da radi. Neće izliječiti cjeloživotni problem za nekoliko dana, tako da se morate držati plana i stvarno raditi na tome.”

Biste li probali ovako nešto kako bi se odviknuli loših navika?

TAGOVIamazon loše navike Pavlok narukvica strujni šok