Gadgeti

Banner300


iPhone na solarnu energiju?

Apple u svom osvajanju svemira dakako neće zaobići najbližu nam zvijezdu. Upravo su patentirali solarno napajanje za svoje media playere, što u logičnom slijedu događaja znači i iPhone

Piše , Objavljeno

Iako par sljedećih generacija pametnog telefona vjerojatno neće iskoristiti Touch Sensor Integrated Solar Panel tehnologiju u patentnom vlasništvu Applea, to će se bez sumnje prije ili kasnije dogoditi. Sudeći prema sadržaju patenta, radi se o tome da se uređaj prekrije tankim slojem solarnih ćelija, uključujući i ekran.

Motorola je na istom tragu. Stapanje solarnih ćelija s LCD displejevima moglo bi se zbiti u najskorijoj budućnosti i postati će savršeno svejedno je li vam uređaj okrenut prema suncu ili ne, jednako će cicati fotone.

Padaju komentari kako Apple patentira općepoznate stvari vezane za ćelije na solarno napajanje, no bez obzira – hoće li tehnologija biti dovoljna za pogonjenje elektronski gladnog uređaja kakav je iPhone? Malo smo skeptični. Za sada. U svakom slučaju, dolazi ljeto, a vi nikad energetski osvješteniji, pa evo zgodna uvertira u ful svjetlu budućnost:iPhone futrola-punjač na solarno napajanje.

TAGOVIiPhone solarna energija

Komentiraj