Gadgeti

Banner300


LaCie HDD by Neil Poulton

LaCie vanjski hard disk od kojeg zastaje dah, pravo malo remek djelo industrijskog dizajna.

Piše , Objavljeno

Neil Poulton (1963.) svjetski je priznati dizajner, rodom iz Škotske sa stalnim boravištem u francuskoj metropoli gdje njegove radove možete razgledati i u centru George Pompidou, a na čijoj se listi klijenata nalaze imena poznatih proizvođača, od rasvjetnih tijela Artemide pa do gore navedenog francuskog proizvođača vanjskih perifernih računalnih jedinica LaCie za kojeg je i dizajnirao ovog ljepotana.

LaCie vanjski HD smješten je u crno polirano kućište, a cool plava LED rasvjeta projicira se na radnu površinu stvarajući “ambiental glow”. Zamijetit ćete da je uređaj potpuno bešuman, zahvaljujući novoj metodi hlađenja kućišta, stoga ne treba ventilator.

Kompaktnih dimenzija 117(š)x193(d)x45(v) mm i s Hi-Speed USB 2.0 sučeljem dobro će se uklopiti u svako radno okruženje, a priloženim kablovima bez problema spojiti ćete ga na vaš PC ili Mac.

Dolazi u četiri varijante različitog kapaciteta HDD-a i to:320GB, 500GB, 750GB i jedan terabajt, najveće brzine prijenosa podataka 60MB/s, te raspona preporučene cijene od 600kn do 2000kn.

S diskom dolazi i softver za jednostavnu izradu backupa (1-Click), a očekujte ga u dućanima početkom 2008. godine.

TAGOVIhdd kućište lacie neil poulton računalo vanjski hdd

Komentiraj