Gadgeti

androidaš

Banner300


Najjeftinije računalo na svijetu je maleni Android za svega 100 kuna!

Piše , Objavljeno

Okej, rekli ste nam da želite da vas upozorimo za dobre dealove pa evo vraćamo se s novom ponudom s AliExpressa u obliku MeeCool M8S mini PC-ja. Sve što trebaš je 15 dolara, nekakvu vrstu displaya (monitor ili TV), miš i tipkovnicu. 15 dolara je 100 kuna, i još 2 dolara za dostavu. Smiješno. Toliko jeftino da ti lešinari Carina neće moći ocariniti. Čak ni Raspberry Pi nije toliko jeftin.

Ne znamo dokad će deal trajati zato ti je sad prilika. O ponudi nas je obavijestio TechRadar tako da peremo ruke ako su ovo neki mutni likovi, ali i sami ćemo si naručiti jedan da upogonimo ovaj jedan monitor koji skuplja prašinu.

Operativni sustav na njemu je Android 7.1, ima neki Amlogic procesor s četiri jezgre, 1 GB RAM-a i 8 GB prostora za pohranu podataka. Osnove osnova, ali možeš se povezati slušalicama, Wi-Fijem, bluetoothom, ima dva USB utora i HDMI konektor.

Čak su ubacili i daljinski upravljač i HDMI kabl – samo cijena HDMI kablova u našim trgovačkim centrima je 40ak kuna tako da je ovo vrhunska ponuda.

Kompatibilan je s Googleovim Play Storeom pa možeš koristiti sve što i na smartphoneima, može dekodirati i 4K sadržaj pa možeš i streamati video sadržaj bez beda.

Čak i glupi TV možeš pretvoriti u Smart TV s ovim malim čudom, roditeljima ubaciti HBOGo ili Netflix u rotaciju.

Ako imaš neke lagane zadatke kao što je pisanje tekstova ili ćeš samo gledati Youtube, ovo je nevjerojatno simpatično i nadasve jeftino rješenje. Je li glatko u izvedbi? Iskreno, nemamo pojma, ali to je Android, koliko ga mogu zeznuti?

Evo samo se nadamo da vam šefovi na poslu neće izabrati ovo kao default računalo za rad kako bi uštedjeli koju kunu.

KUPI

TAGOVIbest buy