Gadgeti

nostalgija, yeah

Banner300


Nakon NES-a i Supernintenda, Nintendo vraća i Game Boy?

Piše , Objavljeno

Uspjeh Mini NES-a i mini SNES-a nije nikoga iznenadio, svima je jasno da ljudi koji su nekoć bili djeca vole sve što Nintendo napravi kao debelo dijete tortu. Pogotovo ako su u pitanju old-school komadi tehnologije koji su ogromne arkadne igre donijeli u dnevne sobe, ali i džepove.

Kao i uvijek s Nintendom, zainteresiranih je bilo puno više nego dostupnih “mini konzola” s ugrađenim igrama pa se samo malen broj publike uspio dokopati ovih plastičnih škrinja ispunjenih najljepšim sjećanjima.

Čuli smo i da se planira Nintendo 64 mini, ali se internetom širi vijest kako je japanska kompanija odlučila zaštititi još jedan u cijelom moru njihovih trademarka.

Taj trademark glasi “program za kućni stroj za video igre” – što je grubi, people must trust us, oblik prijevoda, a uz trademark je i slika prvog Game Boya koji se prvi put pojavio 1989. godine.

NES Classic opet dolazi idućeg ljeta i opet ga se nećemo dokopati jer to je način na koji Nintendo radi svoj posao od samih svojih početaka, ali možda budemo imali više sreće s Game Boy Classicom.

TAGOVIgame boy igre nintendo videoigre

Komentiraj