Gadgeti

Želimo

Banner300


Napokon smo našli način kako poboljšati život u našem stilu – ako Trump ima veliki crveni gumb, moramo i mi

Piše , Objavljeno

Vjerujemo da ste svi bili u situaciji kada ne znate jeste li ugasili svjetlo, grijanje, računalo, televiziju, konzolu, zatvorili prozore i tako dalje.

Ne samo da to rezultira nepotrebnim troškom, nego vrlo često znamo slušati i prigovore naših ukućana jer smo zaboravili nešto od toga napraviti. Zbog toga znamo nekada izaći iz stana i biti predugo pod stresom jer se ne sjećamo jesmo li sve to ispunili ili ne – najgori osjećaj.

FIBARO, tvrtka koja se specijalizirala za automatizaciju modernog kućanstva ima proizvod koji nas rješava svih navedenih muka, ali i budi dijete u nama.

Proizvod koji su oni jednostavno nazvali “The Button”, a to on i jest – prekidač.

No nije to bilo kakav prekidač. To je uređaj na koji možete spojiti sve druge pametne uređaje te njima upravljati. Ukratko, jednim pritiskom gumba možete istovremeno ugasiti sve što inače trebate ugasiti kada izlazite iz kuće te ste tako sigurni jeste li obavili sve ili ne.

Da stvar bude još bolja, on izgleda kao gumb s kojim aktivirate sve rakete koje šaljete na neprijatelja odnosno “panic button”. Svakako postoje i druge boje, ali nama je crvena najbolja.

Ovaj gumb ima tri opcije jedan pritisak, dva pritiska te zadržavanje. Na njih putem aplikacije možete namjestiti što god želite paliti, gasiti, stišavati, smanjivati i tako dalje.

Putem jednog pritiska gumba gasite budilicu, palite ugodnu glazbu za buđenje, krene se kuhati voda za kavu i uključite grijanje – uzmite nam pare, ali tek kada budemo imali pametan dom.

Ova zgodna “igračka” se može koristiti i na druge načine. Prijedlog proizvođača je primjerice postaviti funkciju slanja poruke s mobilnih uređaja vaših baka i djedova koji se ne znaju služiti tehnologiju. Dakle, vaša baka stisne gumb, a vi dobijete poruku “Nazovi me, tvoja baka”. Možda to čak i nije dobra ideja jer mislimo da bi naša baka spamala taj botun.

Još neka od ideja je spojiti uređaje koji koriste vaši klinci, ali su im prekompleksni za gasiti s obzirom na to da vrlo često imamo nekoliko daljinskih upravljača. The gumb možete biti rješenje.

Realno, kada ne bi bio dostupan u Hrvatskoj za gotovo 400 kuna kupili bi ga samo za gašenje zaslona na mobitelu. Čekamo Xiaomijevu verziju.

TAGOVIFibaro The Button