Gadgeti

daaaaa

Banner300


PocketSprite je mikroskopski Gameboy, možda i najmanji uređaj za gaming – želimo!

Piše , Objavljeno

Znamo za Gameboy privjeske odavno, jednako toliko dugo ih i želimo – ali to nikad nisu bile pretjerano komplicirane igre. Jednostavan cilj, nekoliko kontrola i udri. Jako dugo već želimo kompleksnije rješenje koje nam stane u svaki džep. Ali baš svaki – čak i onaj za džepni sat za koji većina ljudi ne zna čemu služi.

PocketSprite je prvi potpuno ispoliran proizvod koji možemo nazvati Gameboy privjeskom za ključeve. Prvi takav uređaj je stvorio Jeroen Domburg, a onda se udružio sa Steve K-om i zahvaljujući toj suradnji imamo ovaj uređaj.

OLED ekran, Bluetooth, Wi-Fi, punjiva baterija…. Fino za tako malen uređaj. Originalni Gameboy je imao procesor koji radi na 4.19 MHz i 16 kilobajta memorije dok Pocketsprite leti na 240 megahercnom dual-core procesoru i 520 kilobajta rama.

Dolazi s emulatorima – čak četiri: Game Boy, Game Boy Color, Sega Master System i Game Gear. Iako – ako znaš prčkati po kodu, možeš zaigrati puno više toga.

Ako ste zainteresirani za originalnu Zeldu s Game Boya ili neku od Seginih uspješnica – ovo je igračka za vas. Sitan je, sumnjamo da je ergonomski, a možda ćete i oslijepiti dok ga budete igrali na sićušnom ekranu – ali to je cijena koju se isplati platiti.

Zaleti se do Crowd Supplyja (zapravo samo klikni), uređaj može biti tvoj za 45 dolara, ali isporuka prvim naručiteljima ide tek sredinom travnja. Mi bismo mogli uzeti jedan, za ključeve od ureda – pa kad netko napokon dobije ključ, da bude sretan i prpošan.

TAGOVIgame boy Gaming konzola

Komentiraj