Gadgeti

Banner300


Soladey-J3X – četkica za zube

Koliko duboko u naš život može ući solarna energija dokazuje upravo ova high tech četkica za zube. Način kako funkcionira i činjenica da vam pri pranju zubiju sa njoj ne treba pasta podsjeća na nekakve laboratorijske pokuse i opasno privlači pozornost.

Piše , Objavljeno

U vratu četkice nalazi se mala šipka od titan IV oksida koja počinje djelovati kada je izložite svjetlosti i vlagi u vašim ustima. Tako se stvara kemijska reakcija koja proizvodi elektrone koji u kombinaciji s kiselinama u ustima uklanjaju naslage i bakterije.

Kako bi četkica dulje radila u dnu se nalazi i malena solarna pločica za dodatno napjanje. I baš kada smo se ponadali da će elektroni brzo sasjeći sve nametnike na našim zubima proizvođač napominje da je dužina pranja od tri minute ipak minimum. Dokazano na 120 teensa koji su u tvornici i služe kao pokusni kunići (ne, nije šala!).

Soladey-J3X učinkovito ubija većinu bakterija i one ostale nakon pušenja i pijenja kave a kao svoju glavnu prednost ističe djelovanje po cijelim ustima a ne samo tamo gdje prođete sa njom. Cijena od samo 30 dolara prava je sitnica. Proizvođač Shiken naravno dolazi iz Japana.

TAGOVIčetkica solarna energija

Komentiraj