Gadgeti

ne žele zaostajati

Banner300


Sony predstavio svoje tablet uređaje

Android 3.0 pokretat će dva Sonyjeva tablet uređaja koji će na tržište stići negdje najesen 2011.

Piše , Objavljeno

U ovoj godini, očekujue se, u svijetu će se prodati gotovo 60 milijuna tablet uređaja – mamac je to koji golica maštu gotovo svakog većeg proizvođača gadgeta. Appleu, Motoroli, Samsungu, Dellu i drugima pridružuje se i Sony sa svoja dva pločasta gadgeta.

Sony S1 i S2

Sony S1 i S2


Valjda u želji da podigne cijene dionica, koje su se u zadnja dva mjeseca strmoglavile, japanski je proizvođač objavio sličice i tehničke karakteristike svoja dva tableta koji još niti nemaju prava imena, nego idu pod radnim nazivima:S1 i S2.
Iza prvog nemaštovitog naziva krije se tablet ‘klasične’ forme s 9,4 inča po dijagonali širokim zaslonom. Malo je tiltan, deblji na jednoj strani, što bi trebalo pružiti bolje ležanje u ruci, odnosno na stolu. Fora je da će tablet biti kompatibilan sa Sony BRAVIA televizorima pa će se moći koristiti kao daljinski upravljač, ili putem DLNA prikazivati sadržaj s tableta na velikom ekranu.
Sony S2 je preklopno čudo s dva zaslona široka 5,5 inča i za kojeg čisto sumnjamo da će ako i doživi izlazak na tržište, doživjeti neku veću tiražu.

Oba uređaja trebala bi raditi na mobilnom operativnom sustavu Android u verziji 3.0, znanoj i kao Honeycomb, koja je namijenjena upravo tablet uređajima. O procesoru, memoriji, zaslonu… i drugim detaljnijim speckama još neka ni glasa.

TAGOVIsony tablet

Komentiraj