Gadgeti

Banner300


ViewSonic VX1945WM monitor

Svi monitori koji se u posljednje vrijeme pojavljuju na tržištu jako naliče jedan drugome. Popunjavaju se cijele serije ovih proizvoda, a teško da ćete razlikovati proizvode raznih proizvođača, a kamoli različite modele.

Piše , Objavljeno

ViewSonic xv1945wm

ViewSonic xv1945wm

Razlog tome je jednostavan, u industriji monitora očito nedostaje maštovitosti, pa razlika u dizajnu gotovo da nema, a jedine razlike se svode na pokoji ulaz više ili manje ili u koju milisekundu odziva. Baš kad smo pomislili da u svijetu monitora teško možemo naletjeti na nešto zanimljivo, pojavi se ViewSonicov VX1945WM za kojega se mora priznati da je, ako ništa drugo, onda bar originalan.

Ono što je očito već na prvi pogled je njegovo masivno postolje, pa dok se drugi proizvođači trude postolje smanjiti na minimum, ViewSonic tu nije štedio materijala pa ga je napravio u pozamašnim dimenzijama i dodao mu dosta simpatičnih mogućnosti.

postolje za ipod

postolje za ipod

Ono čime su se monitori uglavnom mogli pohvaliti su uključeni zvučnici, no kod ovog modela osim zvučnika dolazi još i ugrađeni subwoofer i postolje za iPod, što bi značilo da je dovoljno da svoj iPod samo stavite na postolje monitora i automatski s njega očitavate glazbu, slike ili što već sve sadrži u svojoj memoriji.

Ono što je posebno zanimljivo je da vam za korištenje iPod funkcije računalo ne mora biti ni upaljeno, dovoljno je samo da je uključen monitor, ali tada će vam on poslužiti samo kao dodatno ozvučenje za vašeg MP3 ljubimca, ali s uključenim računalom dobivate sve mogućnosti korištenja i editiranja sadržaja s njega kao da je redovnim putem spojen na računalo. Doduše, upravo zbog iPod postolja je prilično onemogućen u podešavanju kuta gledanja jer je moguće samo podešavanje nagiba za nekoliko stupnjeva, što je neusporedivo s većinom monitora na tržištu, ali opet treba uzeti u obzir to da mnogi proizvođači pretjeruju s mogućnostima rotacije i podešavanja ekrana pa vam pružaju mogućnosti koje nikada nećete ni koristiti.

Od ostalih zanimljivosti koje donosi, tu je još i čitač kartica 8 u 1 i 4-portni USB hub.

Što se samoga monitora tiče, sasvim je zadovoljavajuć, pa čak i za one zahtjevnije korisnike. Odziv od 5ms, rezolucija 1440 x 900 p, kontrast 700:1 i 19” dijagonale, pružit će sasvim zadovoljavajuću sliku i u statičnim i u dinamičnim scenama, čak i bolju nego neki jači i skuplji modeli.

U prodaji se može pronaći već po cijeni od 300 dolara, što je i više nego prihvatljivo za kvalitetu slike koju daje, a ako se uzmu u obzir i posebni dodatci, bio bi ovo jedan od najisplativijih monitora (bar za vlasnike iPoda).

KARAKTERISTIKE

Dijagonala: 19”
Rezolucija: 1440 x 900 p
Kontrast: 700:1
Vrijeme odziva: 5ms
Kut gledanja: 160� horizontalno i vertikalno
Ostalo: zvučnici, subwoofer, iPod dock, čitač kartica 8 u 1, 4 portni USB hub
Cijena: od 300 dolara

TAGOVIiPod monitor ViewSonic xv1945wm

Komentiraj