Gadgeti

Uz bok velikanima

Banner300


Hrvatska je dobila prvi nogometni klub s esport timom – traže domaće talente

Hrvatska će ovih dana po svemu sudeći dobiti prvi nogometni klub s esport momčadi! Pomalo iznenađujuće, riječ je o NK Rudešu, malenom klub iz Zagreba koji će se uskoro početi natjecati u CS:GO, League of Legends i Hearthstoneu.

Piše , Objavljeno

Ovim potezom Rudeš će postati sličan klubovima poput Schalkea, Wolfsburga ili domaće Cedevite koja je odnedavno najavila kako će se ozbiljnije uključiti u regionalni esport, piše portal Netokracija.

Mali podsjetnik za sve – Rudeš je početkom ove sezone prvi put ušao u 1. HNL, ubrzo nakon toga dogodila se još jedna velika vijest. Dogovorili su partnerstvo s španjolskim klubom Deportivo Alavesom, klubom koji igra u španjolskoj Primeri, a čiji vlasnik, košarkaški klub Baskonia, također ima esport tim ThunderX3 Baskonia.

Oni koji malo više prate nogomet bit će upoznati s činjenicom da je Alaves Rudešu osigurao financijsku sigurnost u zamjenu za mogućnost pronalaska mladih igrača s prostora čitave regije, a govori se i o daljnjim investicijama u infrastrukturu.

Osim što je prvi domaći klub koji ovako blisko surađuje s nekim klubom iz neke od liga petice, NK Rudeš uskoro će se moći pohvaliti i esport timom koji će nastupati pod imenom kluba.

U potrazi za mladim i talentiranim domaćim esport igračima

‘Očito je da je esport već prisutan u našoj okolini pa nismo htjeli biti van tog novog sektora. Mislim da će esport biti važan dio naše strukture i radit ćemo na tome da hrvatska i regionalna scena raste iz dana u dan’ – kaže menadžer Rudeša Mikel Lauzurica Evolet.

‘Projekt će se temeljiti na potrazi za nacionalnim talentom, tako da ćemo uložiti puno truda da pronađemo hrvatske i regionalne talente. Kreiranje tima u LoL-u, CS:GO-u i Hearthstoneu bit će naša polazna točka tako da ćemo podržati regionalne lige i pokušati dati svoj doprinos kompetitivnom sektoru’ – rekao je Mikel.

U prvoj fazi važno im je povezati se s mladim i talentiranim esport igračima pa ako se vidite u tim vodama – evo prilike da započnete svoju karijeru!

Esport industrija jedna je od najbrže rastućih u zabavnom svijetu, a prema nekim predviđanjima 2020. godine mogla bi premašiti dvije milijarde dolara prihoda.

Foto: Profimedia

TAGOVIesport nogomet rudeš

Komentiraj