Tech i Web

Za sve nas zaboravljive

Banner300


IKEA namještaj će vam uskoro moći bežično puniti mobitele i tablete

Piše , Objavljeno

Prepuna parkirališta ispred IKEA dućana vjerno ilustriraju kako Hrvatima ovaj lanac trgovina još uvijek nije dosadio, a uskoro bi nam mogao biti još i draži!

ikeaNeki ju smatraju savršenim mjestom za opremanje svog doma, drugima je odvratni produkt konzumerističkog društva, ali činjenica jest da švedski div IKEA posluje po modelu koji se pokazao iznimno kvalitetnim i profitabilnim. Njihova fuzija fancy dizajna i cijena pristupačnih većini kupaca nadaleko su poznati adut ove tvrtke, a sada prelaze u ofenzivu što se tiče implementacije tehnologije u svoje proizvode. Da, metal, drvo i staklo sada će dobiti dodatak u obliku uređaja za bežično punjenje gadgeta, a iako se na prvi pogled čini kao beznačajna sitnica, moglo bi unijeti pravu malu revoluciju u naše domove.

IKEA se za tu potrebu udružila s ekipom iz Wireless Power Consortiuma te će uskoro početi koristiti njihovu Qi tehnologiju bežičnog punjenja gadgeta, koja je do sada bila prisutna samo u nekim hotelima, restoranima i aerodromima, a uskoro se seli i u naše domove. Ukupno 81 uređaj (uglavnom smartphonovi) za sada podržava ovo čudo moderne tehnologije, a radi na najjednostavnijem mogućem principu rada: stavite svoj gadget na površinu koja je predviđena za punjenje i ona će obaviti svoj zadatak jednako kao i žičani punjač. IKEA će takve površine staviti na razne vrste namještaja, od stolica i stolova pa sve do noćnih ormarića i podnožja lampi. Naravno, oni će zahtijevati priključak na struju jer se sam punjač ne može samostalno puniti (još!), ali ne može sve biti savršeno.

ikea 2

Wireless Power Consortium bi ovim potezom mogao postati najjači igrač na tržištu uređaja za bežično punjenje, a IKEA bi mu u tom slučaju pomogla da postane standard. S druge strane, IKEA će proširiti svoju ponudu novim napredcima, a to će naplatiti dodatna 22 dolara (oko 120 kuna) po komadu namještaja, odnosno 34 dolara (oko 200 kuna) ako želite kupiti punjač te ga sami postaviti. U svakom slučaju, kada se pojavi u trgovini, kupujemo barem jednu ovakvu bebicu!

TAGOVIgadget IKEA mobitel namještaj punjač punjenje baterije smartphone

Komentiraj