Internet

Debela dama je zapjevala

Banner300


Chromeu je odzvonilo: Gledajte američki Netflix i koristite Spotify zahvaljujući Operi

Piše , Objavljeno

Želiš američki Netflix s bogatijom ponudom i Spotify sa svom glazbom svijeta, a ne znaš kako do toga? Google Chrome nek se skloni, Opera je tu.

Opera

Dobrodošla natrag, ljubavi…

Virtualne privatne mreže (VPN) su popularne među ekipom kojoj je stalo do privatnosti – iako realno, više je onih koji korištenjem VPN-a pokušavaju zaobići geografska ograničenja za pristup sadržaju.

Dobra VPN usluga se inače plaća, a besplatne su uglavnom, blago rečeno, mutne. Opera je odlučila implementirati u svoj internet preglednik VPN uslugu – i to besplatnu. Zasad nismo naišli na nikakve kvake niti ograničenja.

VPN preusmjerava internet promet kroz servere u drugim državama pa će tako i vladine agencije (sigurno ne od naše vlade LOL) i hakeri teže pratiti što radite, a i moći ćete pristupiti sadržajima kojima dosad niste mogli.

“Ne morate downloadati VPN ekstenzije ili plaćati VPN pretplate kako biste pristupili blokiranim internet-stranicama ili kako biste zaštitili svoje podatke dok surfate koristeći javni Wi-Fi”

Što to znači za običnog korisnika?

Obični korisniče – ako skineš developer verziju Opere, moći ćeš gledati američki Netflix koji ima puno više sadržaja, a i druge seksi uslugu poput Spotifya će ti odjednom biti dostupne.

Možda ovo sve zvuči komplicirano korisnicima kojima nije bitno što je “ispod haube”, ali u prošlosti je jako malo ljudi koristilo ad-blockere, a danas ih gotovo svatko ima u svom omiljenom browseru kako bi se zaštitili od neželjenih oglasa. Vjerujemo da bi se ovo moglo dogoditi i s VPN uslugama. Pogotovo ako budu ovako jednostavno kao Operina.

Kako osposobiti VPN u Operi?

Lako. Otvoriš menu browsera, izabereš settings i pod privacy & security uključiš VPN. To je to. Kad pristupiš nekoj stranici (recimo Netflixu) – po defaultu je VPN namješten na Njemačku za naše tržište, ali možeš promijeniti na US of A ili Kanadu i uživati u još bogatijoj ponudi sadržaja.

Screenshot_12

Prije nekoliko godina smo odustali od Opere, ali ovo nam je vjerojatno najdraža vijest ovaj tjedan. Baš na vrijeme za vikend i za gutanje Netflix serija.

TAGOVIinternet Netflix opera preglednici spotify

Komentiraj