Internet

Kraj Youtubea?!

Banner300


Google danas gasi YouTube!

Piše , Objavljeno

Medijiske vode su uzburkane sinoćnjom iznenadnom najavom da se najveći video servis, YouTube, vrlo vjerojatno gasi već danas, i to na punih deset godina. Radi li se o neslanoj šali saznat ćemo tijekom dana.

youtube

Onima koji danas imaju nešto viška vremena, preporučamo da pogledaju što više YouTube videa, skinu i pohrane na tvrdi disk one najdraže i pripreme se na mogući kraj osmogodišnjeg ciklusa, kojim završava era ovog velikog servisa. Naime, Google je objavio vijest da je svih ovih 8 godina svoga postojanja, YouTube bio jedan kompleksni i tajni natječaj kako bi se izabrao pobjednik ‘najboljeg videa svih vremena‘. To je potvrdio i Tim Liston, direktor natječaja, koji je dodao da se Youtube gasi na idućih deset godina, kako bi tim stručnjaka iz svih grana društva mogao odrediti ultimativnog pobjednika, i osvajača potpuno novog mp3 playera i čeka na 500 dolara. Također, pobjednički video će biti prvi na siteu, kada se servis ponovno pokrene 1. travnja 2013.

YouTube natječaj:

Naravno, sve je ovo solidna prvoaprilska šala medijskog giganta, koja je zbog nedavnih previranja u IT svijetu izazvala par nehotičnih kapljica hladnog znoja. Ipak, sve postaje jasno kada vidimo facu Antoine Dodson ( tvorac legendardnog “Bed Intrudera” ) koji potiče sve korisnike da pogledaju što više klipova prije velikog gašenja.

dodson
Da nije bilo Dodsonove blesave face, sve bismo povjerovali!

Pridružuju mu se i još neki YouTube celebritiji, poput klinaca iz “Charlie bit my finger” videa, Matt Harding ( “Where the hell is Matt” serijal ), iJustine i mnogi drugi, koji će se jednom zauvijek oprostiti od svojih fanova. I premda je sve to šala, ipak ostavlja gorak okus u ustima, jer teško je zamisliti život bez tubea

No to nije sve! Google se ove godine prilično potrudio oko prvog aprila, tako da nam donosi još jednu svježu i revolucionarnu vijest: Google Nose. Ova nova opcija (koja je još u BETA fazi) omogućiti će korisnicima pretragu pojmova po mirisu, tako a ćemo sada moći iz prve ruke saznati kako miriši napunjena pelena ili jutro u Pekingu.

Google Nose:

Sa više od 15 milijuna scentibytea ( mirisobajta) podataka, Google Nose bi trebao revolucionarizirati moderni svijet, a već sada možete potražiti tu novu opciju u popularnoj tražilici.

Nešto kasnije se pojavila i treća velika vijest iz Googlea, a to je Treasure Maps opcija. Naime, ekipa Google Mapsa je krajem prošle godine otkrila škrinju legendardnog pirata Williama ‘Captaina’ Kidda, koji je prije svoje smrti ostavio cijeli niz mapa kao putokaz do svog zakopanog blaga. Google znanstvenici su digitalizirali te mape i okačili ih na net, u nadi da će i sami korisnici pomoći u njihovu dešifriranju.

Google Treasure Maps:

Moramo priznati da je ova zadnja šala i pripadajući joj video definitivno najbolja, pogotovo nevjerovatni načini kako pronaći tajne tragove na kartama, među kojima su i slaganja nekoliko smartphone i tablet uređaja poput puzli ili doslovnog paljenja zaslona laptopa. Svaka čast Googleu, tri zanimljive i duhovite spačke koje su nas dobro zagrijale za današnji dan, u kojem nam slijede iznenadni udari meteora, trudnoća Micka Jaggera i slične nebuloze.

TAGOVIgoogle Google Nose Google Treasure Maps prvi april youtube

Komentiraj