Internet

idiokracija

Banner300


Trump udario na LeBrona na Twitteru! Naravno, nije mu prvi put

Piše , Objavljeno

Kontroverzni američki predsjednik prije nekoliko se dana obrušio na LeBrona Jamesa, na svom nadaleko poznatom Twitter profilu, dakako. Povodom intervjua kojeg je King dao Donu Lemonu, voditelju CNN-a, Donnie je odmah izrazio svoje nezadovoljstvo ovim neukusnim tvitom u kojem obojicu proglašava glupima.

Unatoč tome što nas je sjajni lik Omara Littlea u fantastičnoj HBO-ovoj seriji The Wire naučio: „You come at the king, You best not miss!“, James na već tradicionalno pogan jezik prvog čovjeka SAD-a nije reagirao. Bar ne javno. No, od ranije je poznato da LeBron, kao uostalom i većina američkih tamnoputih sportaša, o predsjedniku nema najbolje mišljenje. U intervjuu ga je optužio da svojim djelovanjem u sportu stvara podjele, tamo gdje bi trebalo prevladavati zajedništvo te da razumije igrače američkog nogometa koji kleče pri izvedbi nacionalne himne, prosvjedujući tako protiv policijskog nasilja nad afroamerikancima. James je i javno podržavao demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton u posljednjoj predsjedničkoj utrci, a Trump to naravno nije zaboravio. Uostalom, predsjednik prve sile svijeta ionako se najčešće ponaša kao razmaženo dijete u pješčaniku, pogotovo na Twitteru, tako da je ovakva reakcija rijetko koga zaista iznenadila, a da mu nije prvi put najbolje svjedoče neki od prethodnih beefova u kojima je bio protagonist.

Tako je Donald svojevremeno ušao u otvorenu svađu s Russellom Brandom, nazvavši ga luzerom i bivšim mužom Katy Perry, a Russ se okomio na njegovu frizuru te činjenicu da je bogatstvo nasljedio od oca te da se upravo tako i ponaša.

Pjevačica Cher je na red došla još 2012. kad je nervozni Donnie konstatirao kako nijedna od njezinih plastičnih operacija nije uspjela, ali da đentlmenski neće o tome. Oprah Winfrey izvukla se bez komentiranja fizičkog izgleda, ali predsjednik prije nekoliko mjeseci nije propustio konstatirati kako je u svom poslu loša, nesigurna i pristrana.

Američkog biznismena i vlasnika Dallas Mavericksa, Marka Cubana, okarakterizirao je također kao osobu upitne inteligencije. Nakon što mu je u NBA svijetu omiljeni vlasnik svojevremeno ponudio milijun dolara ako obrije glavu, Trump je dvojio ima li ih Cuban kao jedan neuspješan poduzetnik te poentirao da je za njega osobno svakako riječ o premaloj lovi te da je, naravno, ljepši od tog glupana.

Jon Stewart i Jimmy Kimmel, kao uostalom i većina voditelja te persona koja stoje iza late night show programa više su puta Donaldu stali na žulj. Stewarta je, vjerovali ili ne, optužio za rasizam prilikom imitiranja republikanskog kandidata Hermana Cainea još 2011. Zanimljivo, iste te godine otkazao je dolazak kod Lettermana, zbog jednake optužbe, no ovaj put na njegov račun. Na Kimmela se obrušio kao i na svaku medijsku ličnost skloniju demokratskoj struji, a Jimmy je odmah ponudio i zamjenu uloga.

Robert De Niro 2011. je Trumpovo ponašanje opisao kao ponašanje jednog prodavača automobila, a Donalda naravno nije trebalo dugo čekati. De Nirovu glumu nije preispitivao, ali je naglasio kako se u intervjuima jasno vidi da se ne radi baš o Albertu Einsteinu. Obračun dvojca prije par mjeseci završio je pak Trumpovom „He is a low IQ individual“.

U slučaju Snoop Dogga i njegovog satiričnog videa u kojem se pojavljuje i lik predsjednika, Trump je odlučio pokazati koliko je tolerantan u odnosu na svog prethodnika te je Snoop ostao na slobodi. Usput je dobacio koju o propadajućoj karijeri repera.

Bill Cosby u NBC-jevom Today showu 2011. izjavio je kako bi se Trump trebao kandidirati za predsjednika ili konačno zašutjeti, referirajući se na prevrtljivost i neodlučnost američkog biznismena. Trump je samo kratko odbrusio kako Cosby možda i nije toliko glup, s obzirom da je pametno procijenio da mu je bolje pričati o Trumpu nego o sebi. Sreća za Cosbyja da se sve dogodilo koju godinu prije nove poplave optužbi za seksualno zlostavljanje. Nema sumnje da bi tek onda sjeo na volejčinu Donnieju.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIglupost idiocracy lebron james trump twitter

Komentiraj