Tech i Web

Krumpir-salata od 200 tisuća kuna

Banner300


Kickstarter hit stoljeća: Htio je skupiti 10 dolara za krumpir salatu, a već skupio 35 tisuća!

Piše , Objavljeno

Kampnja Zacka Browna jedna je od najljepših priča u zadnjih nekoliko godina crowdfunding koncepta, a pravo uzbuđenje tek slijedi!

krumpir salata 2

Kickstarter i ostale crowdfunding platforme bez imalo su sumnje jedan od najkorisnijih i najpozitivnijih koncepata koje nam je internet ponudio u zadnjih nekoliko godina, a do sada je zahvaljujući upravo njima snimljeno na stotine filmova i glazbenih albuma, izdane su cijele male knjižnice, izrađene na tisuće raznih rukotvorina, te su ostvareni snovi bezbrojnih kreativaca diljem svijeta. No nitko nikada nigdje nije pokušao skupljati novce za pripremu krumpir-salate!

Upravo je takva ideja pala na pamet jednom mladiću iz američke savezne države Ohio, koji u svom životu niti jednom nije samostalno spremao krumpir-salatu, pa je tako nešto vidio kao svoj veliki kulinarski izazov. Njegovo je ime Zack “Danger” Brown (ne znamo je ovo Danger njegovo stvarno srednje ime ili nadimak koji si je vlastoručno nadjenuo, ali definitivno paše uz cijeli ovaj projekt!), a za svoj je recept od Kickstarter zajednice tražio 10 dolara iliti nešto više od 50 kuna. Prilično šturu kampanju, po kojoj se vidi da se zapravo radilo o običnoj zajebanciji, na popularnu je crowdfunding stranicu postavio prije pet dana, a ono što je uslijedilo vjerojatno će ostati zapamćeno kao “Kickstarter hit stoljeća“…

Naime, pošto su u SAD-u proteklih nekoliko dana slavili Dan nezavisnosti, nedostajalo je pravih vijesti, pa je nekoliko jačih američkih portala prenijelo neobičnu priču o sasvim običnom frajeru i njegovoj krumpir-salatnoj Odiseji, a stvar se uskoro poput šumskog požara proširila po cijelom internetu. Cifra skupljenih dolara počela se sve brže povećavati, te je sada, nakon pet dana od početka kampanje, dosegnut iznos od nevjerojatnih 35 tisuća dolara iliti 200-njak tisuća kuna! Kada se zna da je on prije samo 24 sata bio upola manji, pitanje je koja je uopće granica ovog projekta, jer na umu valja imati i činjenicu kako je za skupljanje novaca ostalo još čak 25 dana.

Potato Salad Kickstarter – zahvala:

Naravno, sve je to poprilično iznenadilo Dangera, pa čovjek ne stigne dovoljno brzo ažurirati novosti i proširivati svoje ciljeve. Zadnje što je najavio jest da će, ako kampanja skupi više od 3 000 dolara, unajmiti veliku industrijsku halu i organizirati masovni krumpir-salata party, a sada bi već mogao početi razmišljati i osnivanju svoje tvrtke, otvaranju lanca restorana sa salatama i krumpirima na 1001 način, odlasku u svemir, kandidaturi za predsjednika SAD-a i sličnim avanturama, jer izgleda da mu, ni krivom ni dužnom, niti nebo nije granica.

A što se nas tiče, iako Ameri svoju “krumpir-šalatu” pripremaju na sasvim drugačiji način nego mi, ako postoji mogućnost da za par dolara dobijemo paket ove viralne bombe na kućnu adresu, neće nam biti žao para!

TAGOVIcrowdfunding hrana kickstarter krumpir-salata zajebancija

Komentiraj