Mobiteli

pile od mobitela

Banner300


4 smartphonea kojima tepaju da su ubojice iPhonea, mi bismo se složili – u određenoj mjeri

Piše , Objavljeno

Mi smo endemi i volimo Windows Phone platformu. Neki će reći da smo hipsteri. Baterija traje danima, neki će reći da je to zbog toga što uopće ne koristimo smartphone jer na njemu i nema nešto aplikacija. Možda je i istina, ali barem nismo nakačeni na iPhone bez ikakvih argumenata zašto je upravo naš smartphone i naš ekosustav najbolji (jer znamo da nije).

Idući mobitel koji odlučimo kupiti će sasvim sigurno biti Android, a kada cijena ne bi bila nikakav problem i kada bismo morali začepiti usta nekom iPhone-ljupcu, vjerojatno bi izbor pao na jedan od ovih modela koji dolaze baš jako blizu opisu savršenog smartphonea.

Nemojte nas baš krivo shvatiti, iPhone 7 i 7 Plus su fantastični uređaji, ali zatvorenost sustava i premium cijena nas nekako odbijaju od svega, a mislimo i da se Apple malo uspavao s inovacijama.

Ako vi ne želite iPhone, a želite vrhunski uređaj koji ćete moći ponosno pokazivati okolo, neka izbor padne na neki od ovih “iPhone killera” (iako znamo da iPhone ne ide nigdje i da će uvijek imati svoju publiku).

Samsung S8

Očit izbor i najveći konkurent iPhoneu za vrh tržišta.

Galaxy-S8-cover

O njemu smo već dosta pisali, ali možemo još malo. Kamere su odlične, pitanje je samo osobnih preferenci koja vam je draža (Pixel, iPhone i S8 imaju vrhunske kamere)… Vjerojatno je najljepši smartphone koji smo ikada vidjeli, jednostavno ga morate testirati uživo da shvatite koliko je divan. Performanse su vrh, Samsungov virtualni asistent Bixby još nije aktivan, uređaj je vodootporan i ima sve što jedan flagship treba imati. I taj ekran, oh taj ekran…

LG G6

Screenshot_17

Odnos stranica je divan, ekran je viši i uži pa ga je puno lakše držati, otporan je na vodu (što nekako podrazumijevamo u posljednje vrijeme). Ekran je QHD pa ćete čak u pomanjkanju ogromnog ekrana moći uživati u Netflixu i svim onim nijansama sive u Daredevilovoj drugoj sezoni, a i dupla stražnja kamera od 13 megapiksela je svakako pun pogodak.

U njemu je Snapdragon 821 četverojezgreni procesor koji je nešto sporiji od novije 835-ice koja se može pronaći u Samsungovoj S8-ici, ali i dalje ćete imati divno Android iskustvo.

Google Pixel

Screenshot_16

Android je Googleov operativni sustav za smartphone uređaje. Što onda može biti bolje od Googleovog smartphonea s Googleovim operativnim sustavom?

Google Pixel je izrađen od vrhunskih materijala iako može djelovati malo dosadno u sivoj i crnoj varijanti – ali zato je tu i plava opcija. Ako ju uspijete pronaći. Na Pixelu se vrti stock Android bez nepotrebnih aplikacija koje inače ubiju performanse mobitela kao što je do slučaj kod npr. Asusa.

Tužno je što to moramo spominjati – ali Pixel IMA headphone jack. Stražnja kamera je fantastična, ne možete pogriješiti šnjome. Za razliku od drugih modela s ove liste – nije vodootporan.

Ako vam se razbije ekran – zamjena košta i nisu baš česti kod nas, tako da uložite u zaštitu.

Huawei Mate 9

Screenshot_13

U našim očima je jako sličan Pixelu, ima velik ekran, brz procesor i kvalitetne performanse. Ekran mu je “samo” full HD za razliku od ostalih s ove liste, ali to nije nužno loša stvar i vjerojatno će se reflektirati i na život baterije u svakodnevnoj upotrebi.

Vrhunski uređaji, koji je vama zapeo za oko?

TAGOVIandroid iPhone smartphone

Komentiraj