Mobiteli

pila

Banner300


ASUS najavio smartphone koji izrađuje fotke velike 92 megapiksela!?

Piše , Objavljeno

ASUS ZenFone AR je novi smartphone koji najavljuje ponovnu raznolikost na tržištu. Dojma smo da su 2015. i 2016. godina bile godine uniformiranog dizajna i mogućnosti među flagship modelima, ali najave za 2017. nam izazivaju zazubice.

AR u imenu modela označava proširenu stvarnost (augmented reality – o kojoj smo davno pisali OVDJE), a ZenFone će iskoristiti sve mogućnosti Googleovog Tango i Daydream softvera za virtualnu i proširenu stvarnost. Procesor je Qualcommov, Snapdragon 821-ica koja se sasvim sigurno može nositi sa ovako zahtjevnim zadacima.

Googleov Tango je tehnologija za 3D mapiranje koja uz pomoć tri kamere može pratiti pokrete, dubinu i prostor te na taj način detektira koliko je telefon udaljen od zida, udaljenost između dvije točke ili lokaciju mobitela unutar zgrade. Asusov ZenFone je tek drugi uređaj svih vremena koji dolazi s instaliranim Tangom, a ovo bi mogla biti zanimljiva igračka.

asus-zewidth=

Ekran je Super AMOLED veličine 5.7 inča, za bateriju još ne znamo, a smartphone također prvi dolazi s 8 gigabajta RAM-a. Ovo mora peglati propisno.

Ova 92 megapiksela iz naslova? Zenfone ima senzor visoke rezolucije pa kombiniranjem četiri fotografije od 23 megapiksela stvara jednu fotografiju, 92 megapiskela veliko čudovište.

asus-zenfone-ar-03

Cijena još nije poznata, a uređaj možemo očekivati u drugom kvartalu ove godine. Brzo će to. Rado bismo se poigrali s ovom zvijeru proizvođača kojem donedavno nitko na tržištu smartphonea nije pretjerano vjerovao, a sada ga svi žele.

Pogledajte promo video – i preporučamo da isključite zvuk jer je glazba katastrofalna.

Ako ste još uvijek nabrijani na proširenu stvarnost, ASUS ima još jedan video za vas.

TAGOVIasus Mobiteli smartphone

Komentiraj