Mobiteli

Banner300


Asus P750

Vjerojatno prva asocijacija na spomen Asusa je ta da imate njihovu matičnu ploču, ali to će uskoro biti stvar prošlosti, jer Asus se već prije nekoliko godina bacio na proizvodnju ultra jakih mobilnih telefona, a po onome što danas nudi zaslužuje mjesto u samom vrhu mobilne industrije.

Piše , Objavljeno

Niti jedan uređaj koji je do sada izašao iz Asusove proizvodnje nije ni slab ni prosječan, a pogotovo ne jeftin, pa ako razmišljate o nabavci nekoga od njihovih telefona, trebali bi se pomiriti s minimalno 500 dolara troška i to za nešto stariji model. No budući da vas stariji modeli vjerojatno ne zanimaju, predstavljamo vam Asusov najnoviji model P750.

Asus p750

Asus p750

Za Asus P750 ne bi bilo pogrešno ni pretjerano reći da ima sve. Sve ono što ste vidjeli na bilo kojem drugom uređaju, naći ćete i ovdje, sve obloženo prilično fancy kućištem od tvrde plastike, metala i stakla otpornog na ogrebotine, ukupnih dimenzija 113 x 58 x 17.4 milimetara i 130 grama težine.

Kao i svi prethodni Asusovi modeli, i ovaj je pogonjen Microsoftovim Windows Mobile 6.0 Professional OS-om, a ispod maske se skriva 520 MHz procesor i 128Mb radne memorije. Naravno, tu je i pregršt funkcija od Bluetootha, radija, playera gotovo svih mogućih formata slike i zvuka, WiFi, HSDPA na 3,6 Mbps, GPS receivera i vrlo dobre 3,2 megapikselne kamere. Opremljen je i sa 250 MB memorijskog prostora i dodatnim MicroSD utorom za proširenje memorije.

S ovakvim mobitelom, stvarno imate računalo u džepu, jer uostalom, do prije nekoliko godina, kućna računala su bila procesorske snage kao ovaj uređaj. Traženje neke zamjerke ovom uređaju bi stvarno bilo sitničarenje, a upitno je i bismo li ju uspjeli pronaći.

P750 se na tržištu pojavljuje u prvoj polovici 2008. ne zna se točno kada niti po kojoj cijeni, ali prema nagađanjima, cijena nikako neće biti ispod 800 dolara.

KARAKTERISTIKE

Težina:130 grama
Dimenzije:113 x 58 x 17.4 mm
OS:Windows Mobile 6.0 Professional
Procesor:520 MHz / 128 RAM
Memorija:250 MB + Micro SD utor
Povezivost:Bluetooth | WiFi | HSDPA
Kamera:3,2 MPX
Ostalo:GPS | FM radio

TAGOVIasus mobitel smartphone

Komentiraj