Mobiteli

Banner300


BlackBerry 900 Bold

Novi BlackBerry očekuju svi obožavatelji ovih uređaja, pa će im teško pasti vijest da se izlazak odgađa.

Piše , Objavljeno

Novi BlackBerry tvrtke RIM (Research in Motion) očito ima više problema nego li su oni to očekivali, a spominje se pregrijavanje baterije , pa se izlazak na tržište odgađa za kolovoz.

BlackBerry 900 bold

BlackBerry 900 bold

Novi BlackBerry, u odnosu na prethodnike, ističe se dizajnom koji će “hrabrog” osloboditi stigme dosadnog uređaja za poslovnjake, jer ga odlikuju zakrivljeni uglovi, a i bit će dostupan u više boja. Prednjom stranom dominira zaslon dijagonale 2,8 inča, rezolucije 480 x 320 piksela. Naravno, tu je i klasična tipkovnica bez koje BB jednostavno ne bi bio BB, s time da su redovi tipaka odvojeni “pregradama”. Sve to stalo je u elegantno kućište dimenzija 114 x 66 x 14 milimetara, težine 113 grama.

Bold savršeno odrađuje područje gdje je apsolutni car, a to je nesputana komunikacija. Tako podržava četiri GSM i tri UMTS/HSDPA frekvencije, pa ćete ga moći koristiti i kao modem za laptop. Podržava i Wi-Fi povezivanje, s koje se savršeno nadopunjuje s integriranim, a sada i usavršenim, GPS-om te BlackBerry mapama.

BlackBerry 900 bold

BlackBerry 900 bold

Lista poboljšanja se nastavlja, pa će ovaj aparat pokretati snažni mobilni procesor radnog takta na 624MHz (prijašnji modeli imali su 312MHz), a 128MB flash i 1GB interne memorije lako ćete proširiti MicroSD karticama do maksimalnih i vrlo impresivnih 16GB. Veći prostor vjerojatno će vam zatrebati zbog 2MP kamere s bljeskalicom koja se pojavljuje na ovom modelu. I glazba će imati svoje mjesto na BlackBerryju 900, pa je tu 3,5mm ulaz za slušalice i podrška za glazbene (MP3, WMA, AAC) i video (DviX4, WMV3) formate.

Sve mogućnosti ovog aparata bit će dostupnije zahvaljujući novoj verziji operativnog sustava koja donosi izmijenjeno korisničko sučelje.

Kada stigne na tržište, trebao bi koštati oko 400 dolara. Novosti možete pratiti i na službenom sajtu.

TAGOVI900 blackberry bold mobitel poslovni rim smartphone

Komentiraj