Mobiteli

može jedan bez eksplozija

Banner300


Imamo prvu fotku novog Samsung Galaxya S8, ali i specifikacije

Piše , Objavljeno

Napomena: naslovna fotka nije nova S8-ica, nego vrh sedmice za ilustraciju.

Samsung Galaxy S8 će svoju premijeru doživjeti 29. ožujka. Tako barem tvrdi stranica Venture Beat zahvaljujući kojoj imamo i prve fotke novog Samsunga.

Stražnja strana uređaja nije pretjerano drukčija od S7-ice, ali prednja strana je doživjela redizajn – i to kakav. Fizičkom home gumbu možemo samo salutirati na putu u povijest, a neće biti ni navigacijskih gumba osjetljivih na dodir. Sad imamo samo ogroman, zakrivljeni (već nam znani Edge) ekran koji se prostire preko čitave prednje strane uređaja. Fotke ekrana nam nisu ustupili.

Samsung planira dvije veličine ekrana – 5.8 inčni i 6.2 inčni “infinity display” u QHD rezoluciji. Stražnja kamera je 12-megapikselni shooter koji je još jednom dokaz da ne treba napucati megapiksele za dobre fotke. Prednja kamera će biti 8 megapiksela, i dalje prevelika rezolucija za naše i vaše duckfaceove. Procesor je Snapdragon 835 ili Samsung Exynos – ovisno o tržištu. Imat ćemo na raspolaganju 64 gigabajta prostora za pohranu podataka (proširivo microSD karticama), a uređaj će doći s 4 GB radne memorije. Zvuči poletno.

Ne vjerujemo da ovo moramo napominjati, ali uređaj će doći s utorom za slušalice – što nas veseli. Također će biti otporan na vodu.

Vijest koja nas je najviše razveselila je da ćemo uz pomoć HDMI docka moći koristiti smartphone kao desktop računalo. Naravno, funkcionalnost će vjerojatno biti ograničena na svega nekoliko aplikacija, ali nam se sviđa smjer u kojem se pametni telefoni razvijaju. Već imamo ta malena računala u džepu, zašto ih ne bismo spajali i na veće monitore?

Kao što smo već napisali, otkrivanje uređaja će se dogoditi 29. ožujka, a uređaj bi trebao biti u prodaji od 21. travnja. Valjda baterije neće eksplodirati.

TAGOVIdizajn s8 samsung samsung galaxy s8

Komentiraj