Mobiteli

jedan plus pet

Banner300


Može li OnePlus 5 pomrsiti račune Samsungu i Appleu?

Piše , Objavljeno

Kao da je OnePlus 1 izašao jučer. Takav osjećaj imamo. A evo, već danas pišemo o OnePlus “petici”. Već danas je dostupan u ograničenom broju (iako vjerujemo da je već rasprodan dok ovo pišemo), a bit će više dostupan 27. lipnja.

U svim modelima kuca Snapdragon 835 srce.
Sivi OnePlus 5 dolazi s 64 gigabajta prostora za pohranu podataka i sa 6 gigabajta radne memorije dok će “midnight black” doći sa 128 gigabajta i 8 gigabajta RAM-a. Cijena sivog modela će biti 479 dolara, a crnog 539. Nažalost, nama se sigurno još dodaju i porezi i carine ako se odlučimo na “peticu”. A stvarno bismo i mogli.

OnePlus 5 se također hvali “dual kamerom”.

Još od “jedinice” se o OnePlusu govori kao o ubojici flagship telefona čija cijena zna biti bezobrazno veća, a “petica” možda nije toliko jeftina kao nekoć “jedinica”, ali i dalje je stvarno dobar deal s obzirom “koliko telefona” i performansi dobijete uz njega. Uz veću cijenu, tu je i veća kvaliteta, OnePlus podsjeća na iPhone, optužuju ih za krađu dizajna, a nas i nije toliko briga. Kad bismo počeli nabrajati od koga je sve Apple “posudio inspiraciju”, ne bismo stali danima.

Nismo imali priliku držati OnePlus 5 u rukama da ga testiramo, cijena je malo više i nismo sigurni hoće li se opet uspjeti izboriti za nove vjerne fanove i vjernike – ali ako je filozofija iza proizvoda ostala ista kao što je bila ranije, sigurni smo da imamo kvalitetan smartphone koji će pomrsiti račune većim igračima.

TAGOVImobitel oneplus smartphone

Komentiraj