Mobiteli

Banner300


Nokia N96

Još nismo ni dočekali da do nas dođe N95 8GB, a Nokia je već predstavila njegova nasljednika N96. Po mnogočemu sličan, ali i opremljeniji od prethodnika.

Piše , Objavljeno

NokiaN96

NokiaN96

Kod ovoga modela nije bilo potrebe označavati količinu memorije u nazivu, jer će osim integrirane memorije imati i utor za micro SD karticu. Što se tiče integrirane memorije, na novom modelu je poduplana, tako da će N96 raspolagati s čak 16GB flash memorije, a (ako je vjerovati najavama) u standardnom pakiranju će dolaziti i 8GB microSD kartica kako biste mu memoriju mogli proširiti na fantastična 24GB.

Promjene u usporedbi s lanjskim modelom najzamjetnije su u dizajnu, pa iako se i ovdje slijedi oblik, dimenzije i slider kućište, kod N96 sve je zaobljenije i dosta vuče na fashion mobitele koji su počeli zapljuskivati tržište, a očito je da je velik utjecaj na dizajn imao i njihov prethodni model N81.

NokiaN96

NokiaN96

Znatnih tehničkih promjena od N95 nema, jer uostalom, N95 još uvijek predstavlja tehnološki savršen mobitel. Tako će N96 raspolagati svim mogućim načinima podatkovnog prijenosa, 5 megapikselna kamera s optikom Carla Zeissa se već ustalila na Nokijinim modelima top klase, podržani će biti svi potrebni formati videa (uključujući i Flash) i glazbe, a GPS navigacija također neće izostati. N96 nešto je veći od prethodnika, ali sve to nadoknađuje svojim mogućnostima, posebice na području multimedije.

Ono po čemu će se isticati od ostalih su mali detalji koji su dodani na ovaj model. Tako će N96 raspolagati 3.5mm jack ulazom za slušalice, pa više nećete biti osuđeni samo na one koje vam Nokia isporuči s mobitelom (iako na njih nemamo neke zamjerke), već ćete moći odabrati slušalice po svom izboru. Dosta se poradilo i na zvučniku kojim je opremljena, tako da je sada uključene i mogućnost 3D zvučne simulacije koja bi trebala biti dosta visoke kvalitete (bar ako se uzme u obzir da dolazi s mobitela).

NokiaN96

NokiaN96

Najzanimljiviji dodatak je opremljenost DVB-H tunerom za prijem digitalnog TV signala, tako da vam više nikada nećete propustiti “Nad Lipom 35”, a ne samo da ćete televizijski program moći gledati, već ćete zbog posebnog sustava kompresije moći u memoriju ovoga mobitele pohraniti i do 40 sati takvoga sadržaja. DVB-H tuner će se nalaziti samo na modelima predviđenima za europsko tržište, dok će na onima namijenjenima tržištu preko bare izostati.

U prodaju će ovaj mobitel krenuti tijekom ljeta po cijeni 550 eura, što bi značilo da će kod nas stići možda iduće godine po puno većoj cijeni.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije:103 x 55 x 18 (do 20) mm
Težina:125 grama
Memorija:16GB interne flash memorije, plus microSD memory card slot
Baterija:razgovori oko 200 minuta, stand-by oko 200 sati, video do pet sati, glazba do 14 sati, TV do 4 sata
Zaslon:2,8″ QVGA (240 x 320 pixels) LCD TFT display (16 mil. Boja)
Kamera:5 MP (2592 x 1944 px), Carl Zeiss optika, Auto-focus… | Druga kamera:VGA (640 x 480 px)
Povezivost:WCDMA HSDPA, EDGE, EGPRS, WLAN, Bluetooth, USB 2.0
Video formati:MPEG-4, WMV9, RealVideo, Flash, Live TV DVB-H
Glazbeni formati:MP3, AAC, eAAC+, WMA, Stereo FM
Ostalo:GPS, Nokia Maps, e-mail, HTML, RSS reader, TV-out, 3,5mm stereo jack

TAGOVImobitel nokia Nokia N96 smartphone

Komentiraj