Mobiteli

dosta ti je smartphonea?

Banner300


Nokia se vraća: jeftin nasljednik 3310-ke sa Zmijom i vječnom baterijom

Piše , Objavljeno

HMD je finska tvrtka koja je otkupila licencu kako bi mogla prodavati mobilne uređaje pod Nokijinim brandom. Cijena će mu biti 26 dolara, imat će FM radio, mp3 player, VGA kameru i nekoliko igara od kojih će jedna biti voljena zmija. A ako vam ispadne, vjerojatno ćete samo pokupiti dijelove, sastaviti ga i voziti dalje. Ima i polikarbonatno kućište otporno na ogrebotine. Izaći će i dual SIM verzija za putnike i osobe s puno ljubavnica ili dilera.

nokija

Ovaj mobilni uređaj nastavlja Nokijin uspjeh na tržištima u razvoju, a dolazi u prvoj četvrtini 2017. godine.

Ovo je idealan poklon za sve ljude koji ne mogu podnijeti lako lomljive touchscreenove, tisuće notifikacija i nepotrebnih opcija. Onaj dio u naslovu gdje spominjemo vječnu kameru – malo smo lagali jer ovaj mobitel može živjeti na standbyu 31 dan. To je čitava vječnost u smartphone svijetu.

HMD je otkupio potpunu licencu za Nokiju na 10 godina nakon što je Microsoft skoro uništio Nokiju svojim smartphone pothvatima. To ne znači da će HMD i Nokia samo pumpati ovakve ciglice od telefona, u pripremi je i nekoliko mid-range Androida s Nokijinim logom. Rado ćemo ih testirati, tko zna – možda napokon Nokia bude hit i na smartphone polju.

TAGOVInokia

Komentiraj