Mobiteli

Banner300


Nokia se skockala: X5-01

Nokia Connection event u Singapuru predstavio je dva nova modela finskog mobinog diva. X5-01 - kockasti dizajnerski eksperiment i downgradeanu varijantu X6

Piše , Objavljeno

X5-01 izgledom podsjeća na Motorolu Flipout, ima QWERTY tipkovnicu, 2.36 inča ekrana u QVGA rezoluciji. Kvadratni mobiteli su očito novi chic ponajprije namijenjen curama, a i dolaze u egzotičnim bojama.

Nokia x5 01

Nokia x5 01

Nokia u dobroj staroj tradiciji svoju je X5-cu zavrtila oko mjuze, društvenih mreža i instant messengera. Audio kvaliteta je odlična, tu je ulaz za sluške, kao i microUSB, quad-band GSM i tri-band HDSPA za globalni roaming. Softver Symbian S60 treće generacije dolazi sa aplikacijama posebno skrojenim za Facebook, Twitter ili MySpace, tu je i podrška za višestruke email korisničke račune a fora je da ukoliko protresete mobitel, display će izbaciti eventualne nove nepročitane poruke. Također, glazbeni player će nasumično odabrati stvar ukoliko zavrtite uređaj.

X5-01 ima 5-megapikselnu kameru sa LED flashom i mogućnošću snimanja videa. Telefon pohodi azijsko tržište u trećem kvartalu ove godine, a dostupnost u ostalim dijelovima svijeta tek treba biti najavljena.

Nokia X6 8 GB

Nokia x6 8gb

Nokia x6 8gb

Na Nokia Connectionu predstavljen je i X6 model s manje memorije i pristupačnijom cijenom. 8-gigabajtna Nokia X6 skucana je u azurno plavoj, crnoj i boji ametista (nijansa ljubičaste). Distribucija je isto najavljena za jesen, a tvornička cijena naštimana na 1600 kuna.

TAGOVImobitel nokia nokia x5-01 nokia x6 8gb smartphone x6

Komentiraj