Mobiteli

Banner300


Predstavljen novi Samsung Galaxy S8 – a mi znamo sve o njemu i njegovom većem bratu

Piše , Objavljeno

Nakon curenja informacija, dizajna, Samsung je napokon i službeno predstavio svoj novi flagship model – S8.

Display je mama!

Samsung je na svojim flagship uređajima uvijek znao rasturiti s kvalitetom ekrana (nešto manje na svim onim uređajima označenim s J i s A), a novi S8 je čudo. Oko ekrana skoro nema nikakvih rubova, uređaj je otprilike iste veličine kao S7, ali ima 0.3 inča veći ekran.

Ima čudan omjer stranica ekrana, 18.5:9, ali čudni omjeri postaju nova fora u novim smartphone uređajima. Važno samo da softver može to sve pratiti i da ne dobijemo nikakve crne trake dok gledamo nove trailere na Youtubeu.

“Obični” S8 ima dijagonalu od 5.8 inča, a S8+ od čak 6.2 inča. Pored “plusa” ti ne treba tablet.

Fizičkog home buttona nema, ali na bazi ispod ekrana se nalazi nevidljivi home gumb – što sigurno pomaže vodootpornosti, ali mi volimo kliknuti. Čitač otiska prsta nije na tom home gumbu već se nalazi na stražnjoj strani uređaja, odmah uz kameru. Moglo je to sretnije, već vidimo kako muljamo kameru u potrazi za čitačem otiska prsta.

Galaxy-S8-970x651

Kamera je još uvijek najbolja

A Galaxy rastura s kamerom, toliko rastura da su samo ubacili sličnu kameru iz S7-ice. Ista stražnja kamera od 12MP – ali će vjerojatno softverski to puno bolje šljakati. Prednja kamera ima 8 megapiksela jer selfie očito još nije umro.

Baterija

Najvažnije – neće eksplodirati! Sad provjeravaju sigurnost baterije u osam točaka. S8 ima 3000 mAh bateriju, a S8 Plus čak 3500 mAh. S obzirom na veličinu i kvalitetu zaslona – čini se da će izdržati cijeli dan, ništa više od toga. Ali hej, brzo se puni, bežično se puni, sve je dobro, dobro je sve.

Galaxy-S8-Ambiance-1

Samsungov Siri

Siri, Google Assistant, Cortana, čak i Amazonova Alexa – sve su to virtualni asistenti za koje znamo, ali sada je i Samsung odlučio uletiti u igru sa svojim VA-om. Ime mu je Bixby. Još uvijek nismo oduševljeni s virtualnim asistentima pa nam se o tom ni ne da pisat. Sorry.

Ostalo

Nabaviš dock nazvan DeX i imaš opciju pretvoriti Samsung S8 u dekstop računalo. Svi pokušavaju ovo pretvoriti u mainstream uslugu, ali Microsoftov Continuum je već pokazao da nam treba još puno toga da bismo izbacili ogromne kante iz naših ureda i domova, ništa drukčije neće biti ni sa Samsungom.

Još uvijek imamo utor za slušalice, a svaki Samsung će doći s AKG slušalicama koje u slobodnoj prodaji inače dođu 99 dolara. AKG umjesto random bijelih? Može.

Samsung je još uvijek vodootporan, dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka. A ako ti to nije dosta – brate i sestro, tu je utor za SD karticu.

21. travnja počinje slanje uređaja diljem svijeta, moramo se pripremiti da budemo brzi.

Ako vas zanima Samsungov event otkrivanja S8-ice, baci oko na ovaj video… Čitav event kondenziran u 10 minuta. Može.

TAGOVIgalaxy s8 samsung smartphone

Komentiraj