Mobiteli

Gledaj kao predator

Banner300


Prvi smartphone s termalnom kamerom nije ni iPhone ni Samsung…

Piše , Objavljeno

Termalne kamere su skup alat, rezerviran za policiju, vojsku i Arnolda Schawrzeneggera u akcijskim hitovima, ali odsada su za svakoga jer se nalaze u najnovijem modelu pametnog telefona.

I to ne bilo kojeg telefona. Sad ćete vjerojatno očekivati neki iPhone ili Samsung, možda čak i neki HTC ako ste otvorenijeg uma, ali čak ni oni najotvoreniji među vama ne očekuju CATERPILLAR!

Istina, termalna kamera za pametne telefone postoji od ranije kao dodatak čija je cijena 250 američkih mrtvih predsjednika, ali sada je Lepton senzor koji omogućava kamerama da “vide” u potpunom mraku ugrađen u sam uređaj – tik do standardne kamere.

cat s60

Model koji će vas razveseliti svojim superjunačkim sposobnostima se zove CAT S60, a tvrtka koja je nakeljila svoj logo na pozamašno tijelo ovog pametnog telefona je poznatija po proizvodnji bagera, buldožera i slične teške mašinerije.

CAT S60 nije težak i “bucmast” zbog Lepton senzora niti zbog izdržljive baterije. Ovo je uređaj za gradilište, a kao takav mora biti otporan na nezgodne padove, a usput je i vodootporan.

Screenshot_3

Cijena će mu biti oko 600 dolara – tako da ova zvijer nije baš ni jeftina, ali osim izdržljivosti, termalne kamere, odlikuju ga i odlične specifikacije: 32 GB za pohranu podataka, 3 GB RAM-a i osmojezgreni Snapdragonov procesor. Lijepo je znati da osim termalne kamere na raspolaganju imate i “običnu” kameru s 13 megapiksela.

Možda je teško pronaći primjenu za ovako napredan komad hardvera, ali internet će vam sigurno biti inspiracija. Ako želite znati drže li okviri prozora dobro ili je li čovjek koji leži pored tračnica živ – ovo je uređaj za vas.

TAGOVIiPhone mobitel smartphone termalna kamera

Komentiraj